ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα τραπεζικά δάνεια προς νοικοκυριά στην ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 2,8% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 7,07 τρισεκατομμύρια ευρώ τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2023 και ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς για 2,6%.
Η αύξηση αντανακλά τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ζήτησης πιστώσεων, η οποία υποστηρίζεται από την πρόσφατη χαλάρωση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι χορηγήσεις δανείων προς επιχειρήσεις αυξήθηκαν επίσης κατά 2,9%, ακολουθώντας τον ρυθμό του Σεπτεμβρίου και παραμένοντας κοντά στο υψηλό σχεδόν δύο ετών του Αυγούστου.
Συνολικά, η συνολική αύξηση των πιστώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα, που καλύπτει τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, επιταχύνθηκε στο 2,9%, σημειώνοντας την ισχυρότερη επέκταση από τον Απρίλιο του 2023.
Διαβάστε επίσης:
Η Celestyal σημείωσε σεζόν-ρεκόρ στη Μεσόγειο και την Αδριατική
Παπαστεργίου: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός των διαστημικών έργων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Συγκρατημένες κινήσεις στο άνοιγμα της Δευτέρας – Η Goldman Sachs πιέζει τον Dow Jones
- Μαγιάρ για Ουκρανία: Αποκλείεται η ένταξη στην ΕΕ μιας χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση – Δεν θα τηλεφωνήσω στον Πούτιν
- Goldman Sachs: Κέρδη-ρεκόρ πενταετίας στο πρώτο τρίμηνο, «βαρίδι» για τη μετοχή τα ομόλογα
- Γαλλία: Πατέρας κρατούσε φυλακισμένο για πάνω από εναν χρόνο τον 9χρονο γιο του σε ένα βαν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.