ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα τραπεζικά δάνεια προς νοικοκυριά στην ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 2,8% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα 7,07 τρισεκατομμύρια ευρώ τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2023 και ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς για 2,6%.
Η αύξηση αντανακλά τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ζήτησης πιστώσεων, η οποία υποστηρίζεται από την πρόσφατη χαλάρωση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι χορηγήσεις δανείων προς επιχειρήσεις αυξήθηκαν επίσης κατά 2,9%, ακολουθώντας τον ρυθμό του Σεπτεμβρίου και παραμένοντας κοντά στο υψηλό σχεδόν δύο ετών του Αυγούστου.
Συνολικά, η συνολική αύξηση των πιστώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα, που καλύπτει τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, επιταχύνθηκε στο 2,9%, σημειώνοντας την ισχυρότερη επέκταση από τον Απρίλιο του 2023.
Διαβάστε επίσης:
Η Celestyal σημείωσε σεζόν-ρεκόρ στη Μεσόγειο και την Αδριατική
Παπαστεργίου: Πάνω από 1 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός των διαστημικών έργων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα Α21-Επίδομα Παιδιού
- ΕΛΑΣ: Ταυτοποιήθηκε 43χρονος που καλούσε σε επίθεση και εξύβρισε την Αφροδίτη Λατινοπούλου μέσω social media
- KKR: Πούλησε σε έξι τραπεζικούς κολοσσούς το μερίδιό της στην OSTTRA ύψους $3,1 δισ.
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: «Θερμοπαρακάλεσε» τον Ντόναλντ Τραμπ να έρθει στην Αθήνα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.