Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ΑΔΜΗΕ, με τη συμμετοχή ξένων επενδυτών, αλλά τον έλεγχο να παραμένει στο δημόσιο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο Bloomberg από τη Σιγκαπούρη όπου βρίσκεται για να μετάσχει σε επιχειρηματικό φόρουμ.

«Ο ΑΔΜΗΕ θα χρειαστεί πιθανώς κάποια στιγμή αύξηση κεφαλαίου», τόνισε ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ο διαχειριστής θα εξακολουθήσει να ελέγχεται από το δημόσιο.

1

Το ίδιο, η διατήρηση blocking minority από το δημόσιο, ισχύει και για την ΔΕΗ, πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στον μετασχηματισμό της εταιρείας από το 2019, όταν, όπως είπε χαρακτηριστικά, βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας και τώρα η τιμή της μετοχής της έχει 10πλασιασθεί και η εταιρεία έχει αναδειχθεί σε περιφερειακό παίκτη.

Διαβάστε επίσης

Σταύρος Παπασταύρου: Εάν επιτύχει σε 18 μήνες η εξόρυξη, θα σημάνει την επαύξηση του εθνικού μας πλούτου

Ελένη Βρεττού (CrediaBank): Ιστορικά υψηλές αποδόσεις – Θα αλλάξουν τα δεδομένα με την έγκριση του 70% της HSBC Μάλτας

Jefferies για Alpha Bank: Άνοδος τιμής στόχου στα 4,15 ευρώ, σύσταση «αγορά»