ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τράπεζες και διυλιστήρια της Κίνας και της Ινδίας τείνουν να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας, δήλωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε τον περασμένο μήνα κυρώσεις στη Lukoil και τη Rosneft σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα έσοδα που αποκομίζει η Μόσχα από τις πωλήσεις πετρελαίου και με τα οποία χρηματοδοτεί τον πόλεμό της στην Ουκρανία που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.
Πολλές κινεζικές και ινδικές επιχειρήσεις γνωρίζουν τις κυρώσεις και «αποφεύγουν το ρίσκο, αναγνωρίζουν τη σημασία των σχέσεων με τη Δύση και τείνουν προς τη συμμόρφωση», δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους σε τηλεφωνική επικοινωνία.
Διαβάστε επίσης:
Νέα Δημοκρατία: Σχεδόν 123.000 οι εγγραφές για τις εσωκομματικές εκλογές την Κυριακή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης, ο εμβληματικός «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»
- Ένα μίλι μακριά, στη Μινεάπολη
- Τα πρόστιμα 7.000 ευρώ στους αγρότες, τα 10 κεράκια του ΚΜ, η κυριαρχία Ζαχαράκη, το ΚΑΡΠΑ της Νίκης και το σκάνδαλο στην Κύπρο
- Απ. Βακάκης: Μερισματικό bonus 67 εκατ. στους μετόχους της Jumbo και… βολές για τα αγροτικά μπλόκα και το πολιτικό σύστημα