ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακόμη χαμηλότερα από την αρχική της εκτίμηση τοποθετεί η Eurostat τον πληθωρισμό στην Ελλάδα για τον Οκτώβριο, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 1,6% σε ετήσια βάση, έναντι 1,7% που είχε προηγουμένως ανακοινωθεί. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 1,8%.
Για την ευρωζώνη, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της, με τον ετήσιο πληθωρισμό να διατηρείται στο 2,1%, ελαφρώς χαμηλότερα από το 2,2% του Σεπτεμβρίου. Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παραμένει σταθερά στο 2%.
Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Κύπρο (0,2%), τη Γαλλία (0,8%) και την Ιταλία (1,3%), ενώ τις μεγαλύτερες αυξήσεις εμφάνισαν η Ρουμανία (8,4%), η Εσθονία (4,5%) και η Λετονία (4,3%).
Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2025, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε 15 κράτη-μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε 3 και αυξήθηκε σε 9.
Διαβάστε επίσης
Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει το νέο γήπεδο των Κομάντερς να πάρει το… όνομά του!
Κάγια Κάλας: Πώς οι οικονομικοί δεσμοί ΕΕ-Κίνας ευνοούν τη Ρωσία στο θέμα της Ουκρανίας
Πλεύρης: Συζητάμε με τη Γερμανία για «κέντρο επιστροφής» παράνομων μεταναστών στην Αφρική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- e-ΕΦΚΑ: Συνάντηση εργασίας για τις αλλαγές στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις την Παρασκευή
- Τέλος στο χάος όταν το ελληνικό δημόσιο είναι συνδικαιούχος σε κληρονομιά – Ξεμπλοκάρουν εκατοντάδες υποθέσεις
- Ο χορός του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κωνσταντίνο Αργυρό (video)
- Γκίλφοϊλ: Παίκτης πρώτης γραμμής η Ελλάδα – Παπασταύρου: Μιλάμε την ίδια γλώσσα