ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ουκρανία θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 12-20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του ΝΑΤΟ για την αγορά αμερικανικών όπλων, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ντένις Σμιχάλ.
Το πρόγραμμα PURL (σ.σ. Prioritised Ukraine Requirements List – δηλ. Λίστα Προτεραιοποιημένων Απαιτήσεων για την Ουκρανία) ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον και επιτρέπει στο Κίεβο να αγοράζει αμερικανικά οπλικά συστήματα που χρηματοδοτούνται από τους Ευρωπαίους.
Απευθυνόμενος σε ομολόγους του οι οποίοι συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, ο Σμιχάλ είπε ότι η Ουκρανία είναι ικανή να κατασκευάσει 10 εκατ. μη επανδρωμένα αεροσκάφη το 2026 εφόσον εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση από τους συμμάχους, ενώ υπογράμμισε πως χρειάζεται περισσότερα βλήματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ρωσικά στρατεύματα.
Διαβάστε επίσης:
Κομισιόν: Προτείνει νέο σύστημα κατά των drones που θα είναι πλήρως λειτουργικό έως τα τέλη του 2027
Μητσοτάκης: Επικοινώνησε με τον Ζελένσκι – Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αγιατολάχ Χαμενεΐ – Νεκροί και μέλη της οικογένειάς του
- Eλλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Μ. Ανατολή: Πραγματικός ο κίνδυνος ευρύτερης περιφερειακής αντιπαράθεσης
- Στις φλόγες η Μέση Ανατολή – Νεκρός ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ, επίσημη επιβεβαίωση και από το Ιράν – Νέες επιθέσεις κατά των αραβικών κρατών από την Τεχεράνη (upd)
- Μαρέβα Μητσοτάκη: Το Νόημα της παράδοσης στο εγχείρημα Nóema
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.