ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόταση για νέα πρωτοβουλία κατά των drones, η οποία θα πρέπει να είναι πλήρως λειτουργική έως το τέλος του 2027 θα καταθέσει, την Πέμπτη, η Κομισιόν.
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «ήρθε η ώρα για την Ευρώπη να χτίσει ένα ‘τείχος κατά των drones’ για να προστατεύσει την ανατολική της πλευρά», λίγες ώρες μετά την είσοδο περίπου 20 ρωσικών drones στον πολωνικό εναέριο χώρο, όπως μεταδίδει το Reuters.
Από τότε, η ιδέα έχει μετατραπεί σε μια ευρύτερη «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Άμυνας κατά των Drones», η οποία περιλαμβάνει ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο συστημάτων κατά των drones, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη των πρωτευουσών της ΕΕ.
Η πρόταση, η οποία θα συμπεριληφθεί σε έναν «οδικό χάρτη» για την αμυντική πολιτική που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη, θα στοχεύει στο να φτάσουν οι νέες δυνατότητες κατά των drones στην αρχική τους λειτουργικότητα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και να γίνουν πλήρως αξιοποιήσιμες μέχρι το τέλος του 2027, σύμφωνα με ένα προσχέδιο του εγγράφου.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Επικοινώνησε με τον Ζελένσκι – Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία
Μπέσεντ: Θα δώσει στον Τραμπ λίστα με υποψήφιους προέδρους της Fed τον Δεκέμβριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερντογάν: Ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε στην Τουρκία το «δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο»
- Wall Street: Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο S&P 500 μετά τις δηλώσεις Μπέσεντ για την Κίνα
- Πετρέλαιο: Νέα πτώση για το Brent κάτω από τα 62 δολάρια το βαρέλι
- ΗΠΑ: Κυβερνοεπίθεση σε πλατφόρμα διανομής πολιτειακών ομολόγων αξίας 4 τρισ. δολαρίων
