ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δημοψήφισμα στην Ελβετία επί της προτάσεως για την επιβολή φόρου 50% σε περιουσίες κατόπιν κληρονομιάς ύψους σχεδόν 54 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να απορριφθεί από τους ψηφοφόρους, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Δύο τρίτα των ερωτηθέντων τάχθηκαν κατά της πρωτοβουλίας της νεολαίας των αριστερών Σοσιαλδημοκρατών (JUSO), που επιδιώκει να συγκεντρώσει πόρους που θα αξιοποιηθούν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Μ μόνο 31% να τάσσονται υπέρ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις 8 και 9 Οκτωβρίου σε δείγμα 11.178 ανθρώπων στην Ελβετία από τους δημοσιογραφικούς ομίλους 20 Minuten και Tamedia.
Το δημοψήφισμα θα διενεργηθεί στις 30 Νοεμβρίου.
«Οι βαθύπλουτοι καταστρέφουν το κλίμα με την πολυτελή διαβίωσή τους»
Σήμερα, περίπου 2.500 φορολογούμενοι στην Ελβετία έχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας μεγαλύτερης των 53 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τις ελβετικές φορολογικές αρχές με συνολικό πλούτο περίπου 537 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αν επικρατήσει το “ναι”, αυτό θεωρητικά μπορεί να οδηγήσει σε φορολογικά έσοδα περίπου 4,2 δισ ευρώ.
Αυτά τα φορολογικά έσοδα θα πρέπει να επενδυθούν σε έργα για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα τη Μίριαμ Χόστετμαν, ηγέτιδα της JUSO, η οποία υποστήριξε ότι οι βαθύπλουτοι καταστρέφουν το κλίμα περισσότερο με την πολυτελή διαβίωσή τους.
«Οι 10 πλουσιότερες οικογένειες στην Ελβετία μαζί προκαλούν τόσες εκπομπές αερίων όσο το 90% του ελβετικού πληθυσμού. Δεν πρέπει να επωμίζεται το κόστος ο γενικός πληθυσμός» δήλωσε.
Η πρόταση έχει προκαλέσει έντονη κριτική από τους επικεφαλής επιχειρήσεων και προειδοποιήσεις ότι μπορεί να πυροδοτήσει μια αποχώρηση των πλουσίων από την Ελβετία μειώνοντας τα συνολικά φορολογικά έσοδα.
Ενας υψηλόβαθμος τραπεζίτης έκανε λόγο για «πυρηνική βόμβα» για τη χώρα ενώ η κυβέρνηση έχει καλέσει τους ψηφοφόρους να απορρίψουν την πρόταση.
Διαβάστε επίσης
Πούτιν: Γιατί αναγκάστηκε να αναβάλει ταπεινωτικά τη Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας – Αράβων ηγετών
Ιράκ: Υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αυτήν ήταν η πρώτη επαγγελματίας γυναίκα αρχιτέκτονας στην Ευρώπη
- Καιρός: Λιακάδα και παροδικές νεφώσεις σήμερα, Κυριακή
- Δασμοί Τραμπ: Το παζλ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ – Ποια σενάρια θέλει να αποφύγει η ΕΕ
- Νέα προειδοποίηση Τραμπ προς το Ιράν: Αν μας χτυπήσετε θα απαντήσουμε με δύναμη που δεν έχετε ξαναδεί
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.