ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Τράπεζα Πειραιώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ομολογιών ΑΤ1 (αναγνώσιμων από το κεφάλαιο Tier 1) ύψους 600 εκατ. ευρώ, με τη διάρκεια να είναι μη ανακλήσιμη πριν την επταετία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο έχει ήδη υπερκαλυφθεί, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.
Η εκτίμηση για το κουπόνι της έκδοσης είναι ότι θα διαμορφωθεί γύρω από το 6,5% και παραμένει σταθερό για την επταετία, ενώ θα αναπροσαρμόζεται μετά από αυτήν την περίοδο.
Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, UBS και BNP Paribas, που θα αναλάβουν τη διαχείριση της συναλλαγής.
Τα έσοδα της έκδοσης θα χρησιμοποιηθούν για γενικούς τομείς χρηματοδότησης του ομίλου, για την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και των κεφαλαιακών δεικτών, ενώ ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και για την αναχρηματοδότηση της υφιστάμενης έκδοσης Tier I ύψους 600 εκατ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Alfa: Αποκτά πλειοψηφικό μερίδιο στην Trio Bakery στον Καναδά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κορκίδης: Αισιόδοξες οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, πρέπει όμως να θωρακιστεί καλύτερα
- Ο όμιλος Fourlis επεκτείνει το δίκτυο της Foot Locker σε Ελλάδα και Ρουμανία
- Stellantis: Σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 10 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ
- Yπόθεση Nord Stream: Δικαστήριο στην Πολωνία παρατείνει την κράτηση του Ουκρανού που καταζητούμενου
