ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Τσιμπάει πελάτες, της είναι αδιάφορος ο Πάνος Ρούτσι και αν πάθει κακό
Στα ραντεβού με τα νοσοκομεία, που κλείστηκαν με τους τρεις νέους τρόπους, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη τύπου. Όπως είπε, κλείστηκαν πάνω από 200.000 ραντεβού μέσα στις πρώτες 5 μέρες.
Επιπλέον ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην εφαρμογή MyHealthApp, στην οποία έχουν εγγραφεί ήδη 1,6 εκατομμύρια πολίτες.
Ρεκόρ ραντεβού μέσα στις πρώτες 5 μέρες
«Τις πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας οι χρήστες ήταν 200.000 και πλέον είναι 1,6 εκατομμύρια. Πάνω σε αυτή την εφαρμογή θα χτίσουμε τα πάντα, είναι η κεντρική μας πύλη».
Σχετικά με τα νέα ραντεβού με τα νοσοκομεία είπε: «Καλύψαμε ένα πραγματικό κενό, είμαι πολύ περήφανος, είμαστε οι πρώτοι στον πλανήτη σε αυτό το θέμα».
Οι 133.000 ραντεβού κλείστηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο και οι 67.000 μέσα από τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 1566.
Ο Υπουργός εξήγησε γιατί πολλοί πολίτες χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και 50 λεπτά, για να μιλήσουν με κάποιον εκπρόσωπο.
«Είναι πολύ φορτωμένη η γραμμή και έχει πολλή αναμονή. Είναι προγραμματισμένη να δέχεται έως 11.000 κλήσεις την ημέρα. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου είχαμε 4.000-5.000 κλήσεις Την 1η Οκτωβρίου το 1566 δέχθηκε 162.420 κλήσεις και υπήρχε αναμονή ως και 50 λεπτά. Έχουμε, ωστόσο, την υπηρεσία calla back. Ακούγεται σχεδόν μαγεία αλλά είναι πραγματικότητα».
Εμβληματικές μεταρρυθμίσεις
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, που συμμετέχει στη συνέντευξη τύπου, συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας και είπε:
«Συντελείται μια τεράστια αλλαγή στην Υγεία. Αυτά τα δύο έργα έχουν χαμηλό κόστος, αλλά πολλαπλασιαστικό όφελος».
Ο Υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλέους επεσήμανε: «Για την αξιολόγηση αξιολογούμαστε πλέον από τους ίδιους τους πολίτες. Τα νοσοκομεία δεν φοβούνται να μετρηθούν και δεν φοβόμαστε να κάνουμε αυστηρή διοίκηση».
Η αναπληρώτρια Υπουργός, Ειρήνη Αγαπηδάκη, υπενθύμισε ότι έχει ξεκινήσει ο αντιγριπικός εμβολιασμός και ζήτησε από τους πολίτες να μην αμελήσουν να κάνουν το εμβόλιο.
Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, έδωσε λεπτομέρειες από την αξιολόγηση του ΕΣΥ.
Διαβάστε επίσης:
Μεντβέντεφ για drones: Οι κοντόφθαλμοι Ευρωπαίοι αισθάνθηκαν τον κίνδυνο του πολέμου στο πετσί τους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Intrum Hellas: Υπογραφή της τρίτης σύμβασης εργασίας
- Αρσένιο Ντομίνγκεζ (ΙΜΟ): Επιδιώκουμε μια δίκαιη μετάβαση της ναυτιλίας και μπορούμε να το πετύχουμε μόνο αν ενωθούμε με το ΙΜΟ
- HΠΑ: Mega deal 11 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Comercia από τη Fifth Third
- Μπαρτσελόνα: Αντιμέτωπη με ένα νέο οικονομικό σκάνδαλο που αφορά τη μεταγραφή του Μάλκομ
