Πηγές της Χαμάς αναφέρουν στο δίκτυο Al Arabiya ότι έχει συμφωνήσει να παραδώσει τα όπλα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα, αλλά θέτει όρους για τη διαδικασία.

Η Χαμάς έχει συμφωνήσει να παραδώσει τα όπλα, αλλά θέτει όρους για τη διαδικασία, δήλωσε την Κυριακή πηγή της οργάνωσης στο δίκτυο Al Arabiya.

1

Συμφωνήσαμε να παραδώσουμε τα όπλα σε παλαιστινιακό και αιγυπτιακό όργανο υπό διεθνή εποπτεία, ανέφερε η πηγή που πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι σε γνώση της συμφωνίας της Χαμάς να παραδώσει τα όπλα.

Το ζήτημα του αφοπλισμού της οργάνωσης είναι ένα από τα πλέον ακανθώδη, από το οποίο πολλά θα εξαρτηθούν για το μέλλον της όποιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Εν τω μεταξύ, η ίδια πηγή ανέφερε στο Al Arabiya ότι «λάβαμε εγγυήσεις από τις ΗΠΑ μέσω του Κατάρ για μόνιμη αποχώρηση του Ισραήλ».

Τέλος σε ό,τι αφορά τους ομήρους υπολογίζεται ότι περίπου 30 από τους 50 που δεν έχουν απελευθερωθεί δεν είναι πια στη ζωή.

Η πηγή της Χαμάς αναφέρει ότι έχει αρχίσει τη συλλογή των σορών των Ισραηλινών και για το λόγο αυτό ζήτησε, μέσω της Αιγύπτου, τη διακοπή των βομβαρδισμών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η αστυνομία θα επιβάλει περιορισμούς σε διαδηλώσεις με αφορμή φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις

«Τορπίλη» στο καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Μαξίμου: Σύντομα οι ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Κικίλιας: Ξεκινά άμεσα η συνεργασία με ΗΠΑ για λιμάνια και ναυπηγεία