Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένα δέντρο κατέρρευσε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Από το συμβάν τραυματίστηκαν δύο άτομα, μία γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ότι ο τραυματισμός της δεν ήταν σοβαρός, ενώ ένας άνδρας υπέστη ελαφρύ χτύπημα στην πλάτη και δεν χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο.

1

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες για την ασφαλή απομάκρυνση του δέντρου και τον καθαρισμό της πλατείας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

«Ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει ότι, λόγω των καιρικών φαινομένων κατηγορίας 3 που πλήττουν την πόλη, με δυνατούς ανέμους και ριπές μεγάλης ταχύτητας, σημειώθηκε πτώση τριών δέντρων στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης και στις οδούς Θεοτοκοπούλου και Κνωσού. Από το περιστατικό στην πλατεία Αγίας Ειρήνης καταγράφηκαν δύο τραυματισμοί πολιτών, ενώ στην οδό Θεοτοκοπούλου υπέστη ζημιές ένα όχημα.

Συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου, της Καθαριότητας και κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκονται ήδη σε πλήρη κινητοποίηση για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και την ασφάλεια των δημοσίων χώρων.

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες:

– να μη σταθμεύουν οχήματα κάτω από μεγάλα δέντρα ή επικίνδυνες κατασκευές,

– να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Για έκτακτες ανάγκες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 1595».

Και καταλήγει: «Ο δήμος παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και θα ενημερώνει το κοινό για κάθε νεότερη εξέλιξη».