ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία προγραμματίζεται για την Τετάρτη μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και του Ιρανού ομολόγου τους για να συζητήσουν το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ενώ πλησιάζει στην εκπνοή της η προθεσμία για να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή κυρώσεων στο Ιράν, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο γαλλική διπλωματική πηγή.
«Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων συνομιλιών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, οι υπουργοί Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της (ομάδας) Ε3 θα έχουν επικοινωνία αυτή την Τετάρτη με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών», δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι η τηλεφωνική επικοινωνία αναμένεται να λάβει χώρα στις 11:45 (ώρα Γαλλίας, 12:45 ώρα Ελλάδας).
Στις 30 Αυγούστου, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις έδωσαν περιθώριο ενός μήνα στο Ιράν για να διαπραγματευθεί για το πυρηνικό του πρόγραμμα και να αποφύγει έτσι την εκ νέου επιβολή κυρώσεων που έχουν αρθεί εδώ και 10 χρόνια.
Οι τρεις αυτές χώρες –Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, μια ομάδα γνωστή ως Ε3– ενεργοποίησαν τότε τον λεγόμενο μηχανισμό «snapback». Αυτός επιτρέπει την εκ νέου επιβολή κυρώσεων του ΟΗΕ σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας με βάση τη διεθνή συμφωνία για τον έλεγχο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2015 και επικυρώθηκε τότε από ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η ισχύς του κειμένου του 2015 λήγει τον Οκτώβριο.
Διαβάστε επίσης:
Τραμπ–Μόντι: Τηλεφωνική επικοινωνία για δασμούς και ρωσικό πετρέλαιο
Γερμανία: Η AfD για πρώτη φορά ισχυρότερη δύναμη με ποσοστό 27% (δημοσκόπηση)
Χαρδαλιάς: Είμαστε όλοι στρατιώτες στην υπηρεσία των πολιτών – Οι προτεραιότητες στην Αττική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διπλό φονικό στο Αίγιο: Δεν βρέθηκε αίμα στα ρούχα του 65χρονου Ιταλού, ούτε DNA και αποτύπωμα
- Δήμος Πειραιάς: Τίμησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη
- Προς αύξηση κεφαλαίου η ElvalHalcor με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με αντάρτικο 3 βουλευτών της ΝΔ πέτυχε για τρίτη φορά αναβολή για την άρση ασυλίας της
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.