ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην πώληση ενός τάνκερ aframax προχώρησε η ναυτιλιακή Gener8 Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανανέωσης του στόλου της.
Πρόκειται για το χωρητικότητας 105.000 dwt τάνκερ Pericles (κατασκευής 2003), το οποίο πωλήθηκε έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων, αφήνοντας τον στόλο της εταιρείας με ένα μόνο τάνκερ aframax.
Στελέχη της εταιρείας είχαν προαναγγείλει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου 2017 ότι πιθανόν η Gener8 να προχωρούσε σε περαιτέρω πωλήσεις πλοίων, στο πλαίσιο μίας διαδικασίας ανανέωσης που προωθεί συστηματικά το τελευταίο διάστημα, με αρκετές πωλήσεις παλαιότερων κυρίως πλοίων της για περαιτέρω απασχόληση ή προς διάλυση, ώστε να κάνει “χώρο” για τα νεότευκτα VLCCs της.
“Συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε συνετή μακροπρόθεσμη δράση για να ενισχύσουμε τον ισολογισμό μας. Καθώς η αγορά των τάνκερ θα αναπροσαρμόζεται μέσα στους επόμενους 12 μήνες, πιστεύουμε πως θα είμαστε σε πλεονεκτική θέση για να συμμετάσχουμε στην ανάκαμψη”, είχε δηλώσει ο Πήτερ Γεωργιόπουλος για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της εταιρείας, χαρακτηρίζοντας τις πωλήσεις πλοίων της Gener8 “συνετές συναλλαγές” που παρέχουν στην εταιρεία επιπλέον ρευστότητα, ώστε να μην αντιμετωπίσει προβλήματα σε περίπτωση που η ανάκαμψη της αγοράς δεν είναι τόσο ισχυρή όσο αναμένεται.
Πάντως, ναυλομεσίτες που επικαλείται το TradeWinds αναφέρουν πως η τιμή στην οποία πουλήθηκε το Pericles υποδεικνύει μία υποχώρηση στις τιμές των τάνκερ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης του Blue Star Patmos (Video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μέλλον στη ναυτιλία πλησιάζει: Απομακρυσμένος έλεγχος πλοίου από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Γ. Μελισσανίδης: Business με την Cosco για 4+4 νεότευκτα bulkers
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άρειος Πάγος: Σκληρή διάψευση για δημοσίευμα περί πιέσεων σε αεροπαγίτη για παραίτηση
- Στενά του Ορμούζ: Πρόταση του Ιράν για ελεύθερη διέλευση πλοίων από την πλευρά του Ομάν
- ΙΟΒΕ: Το δυσμενές σενάριο της Ελληνικής οικονομίας – Πτώση της ανάπτυξης στο 1,4% και άνοδος πληθωρισμός στο 4,5%
- Κωνσταντοπούλου: Ο κόσμος συζητάει ολοένα και περισσότερο πώς θα φύγει αυτή η κυβέρνηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.