ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, κατά την 25η Τακτική του Συνεδρίαση, την Τετάρτη 10/09/2025, ενέκρινε ψήφισμα κατά πλειοψηφία για τις Πολεοδομίες, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, σύμφωνα με τις οποίες οι Πολεοδομίες θα φύγουν από τους Δήμους και θα ενταχθούν οργανικά στην «Κτηματολόγιο ΑΕ»
Αναλυτικά ολόκληρο το ψήφισμα:
Ψήφισμα για τις πολεοδομίες
Ο Πρωθυπουργός «ξέχασε» την Αυτοδιοίκηση στην ομιλία του στην ΔΕΘ. Κανένα από τα αιτήματα που είχε θέσει η ΚΕΔΕ δεν απαντήθηκε, ενώ οι Δήμοι αποκλείστηκαν από το να έχουν μερίδιο στο υπερπλεόνασμα, που αγγίζει τα 8 δισ. ευρώ. Ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε μία και μοναδική φορά την Αυτοδιοίκηση για να την τιμωρήσει. Αφαιρεί από τους Δήμους την αρμοδιότητα των Πολεοδομιών.
Αφού η κυβέρνηση εγκατέλειψε τις πολεοδομίες έξι χρόνια χωρίς προσωπικό και πόρους, τις θυμήθηκε τώρα, λίγους μήνες αφότου οι Δήμοι με τις πολεοδομίες τους ανέτρεψαν τα κυβερνητικά σχέδια για τσιμεντοποίηση των πόλεων μέσω του ΝΟΚ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας συντάσσεται με την θέση της ΚΕΔΕ και ζητά να ληφθούν όλα τα μέτρα για τη λειτουργία σύγχρονων Πολεοδομιών, ως αρμοδιότητα και ευθύνη των Δήμων.
Όσο για τα φαινόμενα διαφθοράς που επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός, υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι εκείνος που πολέμησε και πολεμάει τη διαφθορά, σπάζοντας όλα τα αποστήματα του παρελθόντος.
Οι Δήμοι, με τα κατάλληλα θεσμικά εργαλεία και το προσωπικό μπορούν να λειτουργήσουν τις Πολεοδομίες, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Στο 8ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Oracle: Μία ανάσα από το 1 τρισεκ. δολάρια μετά το deal-μαμούθ με την OpenAI
- Πετράλωνα: Συνελήφθησαν τρία άτομα για επίθεση σε 17χρονο σε σχολείο
- Lidl Ελλάς: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
- Ζελένσκι για τα ρωσικά drones στην Πολωνία: Απαιτούνται ισχυρές ενέργειες κατά της ρωσικής επιθετικότητας
