ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνάντησης στην συμπρωτεύουσα, την παραμονή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο της πόλης στις εξελίξεις του λιμενικού συστήματος της χώρας.

Στη συνεδρίαση προέδρευσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ και Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ, κ. Απόστολος Καμαρινάκης, και τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ), Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν:
Ζητήματα ασφάλειας, με έμφαση στην εφαρμογή του συστήματος Entry-Exit.
Αναπτυξιακές υποδομές και επενδυτικές δυνατότητες.
Ευκαιρίες και προκλήσεις της τρέχουσας περιόδου για το λιμενικό σύστημα της χώρας.
Τα μέλη του Δ.Σ. είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, ο οποίος άκουσε προσεκτικά τις τοποθετήσεις τους και δεσμεύτηκε για αμεσότερη και πιο ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ ΥΝΑΝΠ-ΕΛΙΜΕ, ώστε να ενισχυθεί εποικοδομητικά η συνεργασία τους για την ταχύτερη επίλυση των λιμενικών ζητημάτων.
Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο
Επίσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκαν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν:
Η υφιστάμενη κατάσταση στα ελληνικά λιμάνια.
Οι δυνατότητες ενίσχυσης της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης μέσω νέων προγραμμάτων.
Η στρατηγική διασύνδεση των λιμένων με τα σιδηροδρομικά και οδικά δίκτυα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των ελληνικών λιμένων στην βιώσιμη ανάπτυξη, την περιφερειακή συνοχή και την διεθνή συνδεσιμότητα.
Συμμετοχή στην Ημερίδα «Ελλάδα 2030».
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν στην Ημερίδα “Ελλάδα 2030: Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Εποχή των Κρίσεων”.
Στη θεματική ενότητα “Λιμενικές Υποδομές και Logistics”, με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Ναυτιλίας και Λιμενικής Πολιτικής, κ. Βασίλη Κικίλια, τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΛΙΜΕ κ. Απόστολος Καμαρινάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. Δρ. Ιωάννης Τσάρας.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- AstraZeneca: Το στοίχημα των 80 δισ., οι νέοι βιοδείκτες και τα μόρια «game changers» για την παχυσαρκία
- Οι δημοφιλείς και ο κυρίαρχος ΚΜ, τα βραβεία της Eurobank, ο κόλακας του πρωθυπουργού, ο σάλος με γαλάζια βουλευτίνα και το μπρα ντε φερ Αντώνη – Σταύρου
- Χρηματιστήριο: Αναταράξεις από το πετρέλαιο στα 100 δολ. και τα δάνεια «κατσαρίδες» – Τι καθορίζει την επενδυτική στρατηγική πια
- Τα μηνύματα Μητσοτάκη – Γιατί θα κάνει εκλογές το 2027, τα νέα μέτρα και η σταθερότητα που περνάει μέσα από την αυτοδυναμία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.