ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να ενισχύσουμε τις εγγυήσεις ασφαλείας της Ουκρανίας – μέσω αέρος, θάλασσας, ξηράς”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, λίγο μετά τη σημερινή συνάντηση της “Συμμαχίας των Προθύμων” στο Παρίσι.
“Είχαμε μια σημαντική συνάντηση της Συμμαχίας των Προθύμων”, έγραψε ο Α. Κόστα στο “Χ”, τονίζοντας ότι θα ενισχυθούν και οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. “Η Συμμαχία δεν είναι μόνο πρόθυμη, αλλά και ικανή να ανταποκριθεί”, επισημαίνει στο ίδιο μήνυμα και προσθέτει: “Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε το έργο μας για να ασκήσουμε πίεση στη Ρωσία μέσω περαιτέρω κυρώσεων. Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως τις δολοφονίες”.
We had an important meeting of the Coalition of the Willing.
We are joining forces to strengthen Ukraine’s security guarantees – through air, sea, land, and the regeneration of Ukraine’s Forces. The Coalition is not only willing, but also able to deliver.
At the same time, we… pic.twitter.com/Rm8gqTdSyo
— António Costa (@eucopresident) September 4, 2025
Ο Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε ότι αύριο Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι στο Ουζχορόντ της Ουκρανίας, όπου θα απευθυνθεί στο Κογκρέσο των Περιφερειακών Αρχών για να αποτίσει φόρο τιμής στην ανθεκτικότητα των περιφερειών και των τοπικών κοινοτήτων της Ουκρανίας.
Διαβάστε επίσης:
Φρίντριχ Μερτς: «Όλοι έκαναν λάθος σχετικά με τον Πούτιν»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα φάρμακα για το αδυνάτισμα: Στα σκαριά νέοι συνδυασμοί, στόχος η απώλεια μυϊκής μάζας, εξηγεί ο Πλ. Τζούλης
- Σε ρυθμούς ανανέωσης οι Έλληνες εφοπλιστές: Τα παλιά πλοία φεύγουν, τα νέα έρχονται
- Γιώργος Μουτάφης: Ποιος είναι ο Ελληνας επικεφαλής της Fincantieri που «χτίζει» πλοία σε όλο τον κόσμο
- Ομιλία Μητσοτάκη: Η γκρίνια και η τσέπη
