ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για έσοδα άνω των 500 δισ. δολαρίων ετησίως από τους δασμούς των ΗΠΑ έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, με σημαντική αύξηση από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο και πιθανώς μεγαλύτερη αύξηση τον Σεπτέμβριο.
Ο Μπέσεντ δήλωσε σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου ότι η προηγούμενη εκτίμησή του για ετήσια είσπραξη δασμών ύψους 300 δισ. δολαρίων ήταν πολύ χαμηλή.
“Είχαμε σημαντική αύξηση από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο και πιστεύω ότι θα δούμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο”σημείωσε ο Μπέσεντ, σύμφωνα με το Reuters.
“Πιστεύω λοιπόν ότι θα ξεπεράσουμε το μισό τρισεκατομμύριο, ίσως φτάσουμε και το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Αυτή η κυβέρνηση, η δική σας κυβέρνηση, έχει συμβάλει σημαντικά στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος”,
Διαβάστε επίσης:
Γαλλία: Ποιες επιλογές έχει ο πρόεδρος Μακρόν εάν πέσει η κυβέρνηση Μπαϊρού
Μπάρκιν(Fed): Η πρόβλεψή μου είναι μια μέτρια προσαρμογή των επιτοκίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αττικά Πολυκαταστήματα: Θετικό momentum και ισχυρό outlook για το δεύτερο εξάμηνο
- Πετρέλαιο: Σε υψηλό τετραμήνου εκτοξεύεται το ντίζελ στις ΗΠΑ – Νέα απειλή για τον πληθωρισμό
- Uber: Περικόπτει 3.300 θέσεις εργασίας παγκοσμίως – Στο 10% οι μειώσεις προσωπικού
- Ευρώ: Υποχωρεί σε χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου – Νέα πίεση από πετρέλαιο και Fed
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.