ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι τρέχουσες γραμμές του μετώπου στον πόλεμο της χώρας του κατά της Ρωσίας θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Χρειαζόμαστε πραγματικές διαπραγματεύσεις, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε από το σημείο που βρίσκεται τώρα η γραμμή του μετώπου», τόνισε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι Ευρωπαίοι ηγέτες υποστήριξαν τη θέση του αυτή.
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του ότι είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μια εκεχειρία προκειμένου να υπάρξει στη συνέχεια διαπραγμάτευση για μια τελική συμφωνία.
Παράλληλα είπε ότι δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για μια τριμερή σύνοδο κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, και του ίδιου.
«Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τη Ρωσία ότι η τριμερής σύνοδος κορυφής θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε κατά τη διάρκεια σύντομης κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Διαβάστε επίσης:
Για μεγάλη πρόοδο με τη Ρωσία μιλάει ο Τραμπ – Tι έγραψε την ώρα της συνέντευξης τύπου Ζελένσκι και Φον ντερ Λάιεν
Νεκρός εντοπίστηκε κρατούμενος στο ΑΤ Κερατέας – Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛΑΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σιδηρόδρομος: Πώς η Ελλάδα θα γίνει ανταγωνιστική ως διαμετακομιστικός κόμβος σε Μεσόγειο και Βαλκάνια
- Γιατί οι εκατομμυριούχοι του Λονδίνου θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους;
- Πειρατεία στη συνδρομητική: Ετήσιες απώλειες άνω των €160 εκατ. για τους νόμιμους παρόχους
- Νικόλας Μαρτίνος (Thenamaris): Πούλησε πλοίο με κέρδος 10,5 εκατ. δολάρια
