ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι απέρριψε σήμερα την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία εκτιμώντας ότι η κίνηση αυτή θα δώσει στη Χαμάς την ευκαιρία να μιλήσει για «επιτυχία» της και σχολιάζοντας ότι «είναι σαν να παραχωρείς τη νίκη στους Ναζί μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο συντηρητικό αμερικανικό δίκτυο Fox News, ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο χαρακτήρισε «πολύ ηλίθια» την απόφαση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν επειδή, όπως υποστήριξε, «σβήνει κάθε ελπίδα να εγκαταλείψει η Χαμάς» τον πόλεμο.
«Δίνει στη Χαμάς την εντύπωση ότι έχει μια πραγματική ευκαιρία να δηλώσει ότι νίκησε, κάτι που θα ισοδυναμούσε με το να δίνεις τη νίκη στους Ναζί μετά τον Β΄ ΠΠ», πρόσθεσε.
Ο 69χρονος πάστορας της Ευαγγελικής Εκκλησίας είναι γνωστός για την ακλόνητη στήριξή του στο Ισραήλ. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμη και την ύπαρξη του παλαιστινιακού λαού, λέγοντας ότι ο πληθυσμός αυτός θα μπορούσε να εγκατασταθεί σε γειτονικές χώρες, όπως στη Συρία, την Ιορδανία ή την Αίγυπτο.
Την Κυριακή ειρωνεύτηκε τον Μακρόν για τη μονομερή «ανακήρυξη» παλαιστινιακού κράτους. «Μπορώ να σας αποκαλύψω σε αποκλειστικότητα ότι η Γαλλία θα προτείνει την Κυανή Ακτή» για την εγκατάσταση των Παλαιστινίων και «το νέο κράτος θα αποκαλείται Φρανκεστίνη» έγραψε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ.
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία να μετατρέψει τη Γάζα στη «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής», με τη μετακίνηση του πληθυσμού της ώστε να ανοικοδομηθεί ο κατεστραμμένος από τον πόλεμο θύλακας. Ο Χάκαμπι επανέλαβε σήμερα αυτήν την πρόταση και επιτέθηκε εκ νέου στον Μακρόν. «Γιατί δεν φιλοξενεί τους ανθρώπους της Γάζας που θέλουν να φύγουν εθελοντικά;» διερωτήθηκε για να προσθέσει στη συνέχεια: «Γιατί δεν το κάνει η Βρετανία;».
Οι δηλώσεις του Χάκαμπι έγιναν πριν ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ την πρόθεσή του να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος τον Σεπτέμβριο.
Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης
Γαλλία: Χαιρετίζει την πρόθεση του Λονδίνου για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
Ισραήλ: «Επιβράβευση για τη Χαμάς» η απόφαση της Βρετανίας για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καρυστιανού κατά Κοκοτσάκη: Το Κίνημα δεν ανήκει σε αρχηγούς – Πρόωρες και άδικες οι επικρίσεις
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Qualco, ΔΑΑ, ΕΤΕ, Jumbo
- Συναγερμός για τη Μάρω Κοντού: Oι δύο εκδοχές για το μαχαίρι του 90χρονου – Πώς τον αντιλήφθηκε ο security στο «Αττικόν»
- ΝΑΤ: Από 18 έως 30 ετών ο ένας στους τρεις Έλληνες ναυτικούς
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.