ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αδιανόητα προκλητικό εμφανίζεται το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας, παρουσιάζοντας έναν χάρτη, ο οποίος αναφέρει ως «ιστορικά αλβανικά εδάφη», πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Ο χάρτης παρουσιάζεται σε άρθρο στο επίσημο περιοδικό του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, το «Gazeta Ushtria», με αφορμή τα 147 χρόνια από το Συνέδριο του Βερολίνου.
Μάλιστα ο χάρτης παρουσιάζει ελληνικά εδάφη ως «ιστορικές αλβανικές περιοχές», με αναγραφή ονομάτων και εκτάσεων σε τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι περιοχές της Ελλάδας που εμφανίζονται ως «αλβανικές» είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, η Άρτα, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα, και τα Γρεβενά.
Η σοβαρότητα της υπόθεσης έγκειται στο ότι ο χάρτης δεν δημοσιεύθηκε από κάποιον μεμονωμένο αναλυτή ή από κάποιο ανεξάρτητο μέσο, αλλά από το ίδιο το επίσημο περιοδικό του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι, τον Νοέμβριο του 2024, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι «η Βόρειος Ήπειρος είναι ένας όρος που έχει πεθάνει».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έρευνα Klarna: Το 95,1% των Ελλήνων δηλώνει ότι η ακρίβεια θα επηρεάσει τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους
- Αγρότες: Ξεκινά η πληρωμή των €121 εκατ. για ζημιές του 2025 από τον ΕΛΓΑ
- Παπασταύρου: Η ενεργειακή ασφάλεια είναι ζήτημα εθνικής και ευρωπαϊκής άμυνας
- Motor Oil και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» ένωσαν δυνάμεις, με στόχο τους 300.000 εθελοντές δότες μυελού των οστών