ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κομισιόν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η ΕΕ και οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία τύπου ΗΠΑ-Ιαπωνίας και κρατά χαμηλούς τόνους.
Όπως δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη ο υπεύθυνος Τύπου της Κομισιόν για θέματα Εμπορίου Όλαφ Γκιλ, η ΕΕ επικεντρώνεται σε δύο βασικά σημεία, τη συνέχιση των εντατικών διαπραγματεύσεων και την προετοιμασία μιας σειράς αντίμετρων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει τελική συμφωνία.
Ο κ. Γκιλ επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται «σε έντονο ρυθμό, τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο».
Όπως έκανε ο ίδιος γνωστό, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου Μάρος Σέφτσοβιτς ενημέρωσε χθες τους μόνιμους αντιπροσώπους των κρατών μελών σχετικά με την πορεία των συνομιλιών, αλλά και για τη λίστα των προτεινόμενων αντίμετρων, που έχουν εγκριθεί από τα κράτη-μέλη και θα εγκριθούν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Γκιλ για το θέμα των αντίμετρων, «θα ενεργοποιηθούν αυτόματα στις 7 Αυγούστου, εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τότε. Φυσικά, η επιλογή να ανασταλούν παραμένει πάντα διαθέσιμη, αν χρειαστεί. Οπότε προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στις διαπραγματεύσεις».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
ΕΥΔΑΠ: Ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ με τέσσερα νέα μέλη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ο Τραμπ δεν πρέπει να αναμειγνύεται στη λειτουργία της δημοκρατίας στην Ευρώπη
- Wall Street: Για πρώτη φορά στις 6.9000 μονάδες ο S&P 500 παρά την πίεση της Oracle
- Πετρέλαιο: Απώλειες κοντά στο 1,5% για Brent και WTI
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει αύξηση φοροαπαλλαγών για τις επιχειρήσεις