ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έρευνα στην Morgan Stanley ξεκίνησε η Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομική Βιομηχανίας (Finra), σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ελέγχων της για τον εντοπισμό ξεπλύματος χρημάτων από τους πελάτες της, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Οι έλεγχοι αφορούν την αξιολόγηση κινδύνου των πελατών της αμερικανικής τράπεζας και άλλες συναφείς διαδικασίες για την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Σεπτεμβρίου 2024.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Morgan Stanley αντιμετωπίζει ήδη πιθανά πρόστιμα από ομοσπονδιακές έρευνες σχετικά με τις πρακτικές της κατά του ξεπλύματος χρήματος.
Ωστόσο, η τράπεζα επισημαίνει ότι εργάζεται για τη διόρθωση των πρακτικών ελέγχου πελατών της, αφότου η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξέφρασε εδώ και χρόνια ανησυχίες σχετικά με τους ελέγχους διαχείρισης κινδύνου στη μονάδα διαχείρισης πλούτου της εταιρείας.
Ένας εκπρόσωπος της Morgan Stanley δήλωσε ότι η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στα προγράμματα καταπολέμησης του ξεπλύματος χρήματος και σε άλλα προγράμματα ελέγχου πελατών τα τελευταία χρόνια, οι οποίες ωφελούν τις δραστηριότητές της, αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ.
Στο πλαίσιο της έρευνας, η Finra ζήτησε πληροφορίες για Αμερικανούς και διεθνείς πελάτες στο τμήμα διαχείρισης πλούτου της εταιρείας, καθώς και στη μονάδα που στεγάζει τα γραφεία συναλλαγών της.
Το δημοσίευμα της WSJ σημειώνει ότι η Morgan Stanley έλαβε τουλάχιστον έξι αιτήματα από την Finra για μεγάλες ποσότητες δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου ενός τις τελευταίες εβδομάδες.
Διαβάστε επίσης:
Ομπάμα για Τραμπ: «Αδύναμη προσπάθεια αντιπερισπασμού» οι ισχυρισμοί του περί προδοσίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αποκλειστικό: Το μυστικό report της Goldman Sachs για Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank- Τι λέει στον Πιερρακάκη
- Μετά το Ελληνικό, τα Κεραμεία Αλλατίνη: Η οικογένεια Ανδρεάδη φέρνει τον πρώτο ουρανοξύστη κατοικιών στη Θεσσαλονίκη
- Πώς ξεδιπλώθηκε το μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων από την ΑΑΔΕ – Οι εταιρείες «βιτρίνα» και οι πωλήσεις σε ανυποψίαστες βιομηχανίες
- Αποκαλυπτικό: Μετοχές αξίας 34 εκατ. ευρώ κατέχουν οι 5 CEO’s και άλλα 8 ανώτερα στελέχη των ελληνικών τραπεζών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.