ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O ανασχηματισμός του Οκτωβρίου και πότε θα δώσει 13η σύνταξη ο ΚΜ, τα roadshow του Μεγάλου, το 100 του Τζίγγερ και το 86 του Σιάμισιη, η super κίνηση της Star Bulk του Πέτρου Παππά, το mega deal Χατζηπατέρα, η ξαφνική απόφαση Στάσση, και ένα hot quiz για πολιτικό αρχηγό με Louis Vuitton και Moncler
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ενέργεια και τη Στέγαση, Νταν Γιόργκενσεν, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του Υφυπουργού, αρμόδιου για τα θέματα ενέργειας, κ. Νίκου Τσάφου και της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Δέσποινας Παληαρούτα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν οι στρεβλώσεις που παρατηρούνται στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας μεταξύ κρατών-μελών του Βορρά και του Νότου και η ανάγκη για γρήγορα βήματα προς την ενοποίησή της, η μείωση του κόστους στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ελλάδας, η ενεργειακή ασφάλεια της Ε.Ε. μέσω της υλοποίησης των έργων συνδεσιμότητας κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και η λειτουργία της ευρωπαϊκής task force για τη μείωση των τιμών ενέργειας.
Ο κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε στην πρώτη περιφερειακή συνεδρίαση της task force, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου, καθώς και στην επικείμενη διευρυμένη, επόμενη συνάντησή της στις 3 Σεπτεμβρίου, που αποσκοπούν στον καλύτερο συντονισμό Κυβερνήσεων, Διαχειριστών και Ρυθμιστών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την άμεση αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών ενέργειας. Τόνισε, δε, ότι «πρέπει να παλέψουμε ως Ένωση για την επίλυση των στρεβλώσεων που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό σύστημα. Πρωταρχικός, κοινός μας στόχος είναι η μείωση των τιμών ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
Στη συνέχεια, ο Υπουργός επεσήμανε ότι «προτεραιότητά μας θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της Ενεργειακής Ένωσης με την αίσθηση του επείγοντος. Είναι σημαντικό να οραματιστούμε και να τοποθετήσουμε το σύστημά μας σε πανευρωπαϊκή και όχι σε εθνική βάση, επιταχύνοντας τις διαδικασίες διατύπωσης συγκεκριμένων προτάσεων και την υλοποίησή τους από την task force, καθώς και η προώθηση των διασυνδέσεων».
Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσαν την επιτακτική ανάγκη κεντρικού ευρωπαϊκού σχεδιασμού και εκσυγχρονισμού των δικτύων, καθώς και την επίσπευση του σχετικού θεσμικού πλαισίου, ώστε να βελτιωθεί στην πράξη η αποδοτικότητά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον πενταπλασιασμό του προϋπολογισμού της ΕΕ για τις υποδομές της ενέργειας, στην πρόσφατη πρόταση της Ευρ. Επιτροπής για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2035.
Διαβάστε επίσης
Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα φτάσουμε στις δεσμεύσεις, θα υπάρξει επιστροφή των χρημάτων
Νίκος Παπαϊωάννου: Καθορίστηκαν τα κριτήρια κατανομής της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης στα ΑΕΙ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λεωφορεία: Από μέρα σε μέρα η ανακοίνωση των ονομάτων που θα φοιτήσουν στη Σχολή Οδηγών της ΟΣΥ
- ΔΕΗ: Τα πάνω κάτω στην αγορά φέρνει η κίνηση ματ του Γώργου Στάσση με το μπλε τιμολόγιο
- Γραμμή 1: Θέμα ημερών η εμπορική λειτουργία του πρώτου ανακατασκευασμένου συρμού – Πότε θα παραδοθούν οι υπόλοιποι
- Star Bulk (Πέτρος Παππάς): Όλα τα μυστικά για το dual listing στην Αθήνα, την ΑΜΚ των 100 εκατ. ευρώ και τη σημασία για τους Έλληνες επενδυτές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.