ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέες επιθέσεις πραγματοποίησε το Ισραήλ στο κέντρο της Δαμασκού, στοχεύοντας κυβερνητικά κτίρια.
Έπειτα από το πρωινό χτύπημα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, τα συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το μεσημέρι σε κυβερνητικά κτίρια.
Το Ισραήλ πραγματοποίησε νέες αεροπορικές επιδρομές στην συριακή πρωτεύουσα, βάζοντας στο στόχαστρο το προεδρικό παλάτι αλλά και το Υπουργείο Άμυνας.
Το Ισραήλ έκανε πράξη τις απειλές που εξαπέλυσε νωρίτερα, ότι θα υποστηρίξει και θα προστατεύσει την μειονότητα των Δρούζων στη Συρία, αφού νέα αεροπορικά πλήγματα χτύπησαν την Δαμασκό.
Israel bombs Damascus. pic.twitter.com/rIL8PlY9jK
— Clash Report (@clashreport) July 16, 2025
Στα social media έχουν δημοσιευτεί πλάνα από το σημείο που χτύπησαν οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις.
JUST IN: Footage of 3rs Israeli airstrike on the Umayyad square area in Damascus. pic.twitter.com/kciBqd5xUL
— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) July 16, 2025
Το Ισραήλ κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά της συριακής μεταβατικής κυβέρνησης του Άχμεντ αλ Σάραα, προς υποστήριξη της μειονότητας των Δρούζων στη νότια Συρία.
Αρχικά, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν το πρωί της Τετάρτης κυβερνητικά στρατεύματα στην πόλη Σουέιντα, όπου κατοικεί η πλειοψηφία των Δρούζων, με τον Ισραηλινό Υπουργό Άμυνας, Ίσραελ Κατζ να προειδοποιεί την Δαμασκό ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να πλήττει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μέχρι να αποσυρθούν.
Λίγο μετά τις 12:30 μ.μ (ώρα Ελλάδας) ισραηλινά drones έπληξαν προειδοποιητικά το Γενικό Επιτελείο των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων, με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ να επαναλαμβάνει:
«Ο ρυθμός των επιθέσεων στη Συρία θα αυξηθεί αν το μήνυμά μας δεν γίνει κατανοητό. Η νότια Συρία θα γίνει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Πρόσφατα χτυπήσαμε έναν στόχο κοντά στο Γενικό Επιτελείο των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων στη Δαμασκό. Θα ακολουθήσουν περισσότερα πλήγματα αν δεν ληφθεί σοβαρά το μήνυμά μας».
Τελικά, το νέο «κύμα» ισραηλινών επιθέσεων στην Δαμασκό πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 3:16 μ.μ (ώρα Ελλάδας).
JUST IN: Footage of 3rs Israeli airstrike on the Umayyad square area in Damascus. pic.twitter.com/kciBqd5xUL
— Sulaiman Ahmed (@ShaykhSulaiman) July 16, 2025
Διαβάστε επίσης:
Ανάλυση CNN: Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Συρία για να προστατεύσει τους Δρούζους;
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Armani, Dior, Loro Piana: Πόσο «Made in Italy» είναι τελικά τα ονειρικά luxury items;
- Νέο επεισόδιο στον πόλεμο Σταθόπουλου-Σόλακ: Οι ευθείες βολές και η δικαστική διαμάχη σε Λονδίνο και Ολλανδία
- ΑΚΤΩΡ – REDEX: Ο ρόλος του ΝΟΚ στην καθυστέρηση του έργου της Γενικής Γραμματείας Υποδομών
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Το μυστικό πίσω από το νέο υψηλό 25 ετών
