ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο «ξεχασιάρης» Πολάκης και η Ντόρα, η επιστροφή Τσίπρα στο μπάχαλο, κάτι τρέχει με Σκέρτσο, οι καταδρομείς έχουν γενέθλια και μια τρύπα στη Βουλή
Την ερχόμενη Τρίτη, 15 Ιουλίου, εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τίτλο «Κώδικας Φορολογίας Περιουσίας». Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί και ψηφιστεί την επομένη ημέρα, Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2025.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, στο προτεινόμενο σχέδιο Κώδικα κωδικοποιούνται και εντάσσονται σε ένα ενιαίο νομοθετικό κείμενο υπό τον τίτλο Κώδικας Φορολογίας Περιουσίας σειρά από νομοθετικές διατάξεις και νομοθετήματα που αφορούν στο περιουσιολόγιο ακινήτων, το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων, τον προσδιορισμό της αγοραίας αξίας των ακινήτων, το μικτό σύστημα προσδιορισμού της αξίας αυτών, τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων για την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), καθώς και τη φορολογία κατοχής ακινήτων (Ειδικός Φόρος Ακινήτων – Ε.Φ.Α.), τη φορολογία μεταβίβασης περιουσίας με επαχθή αιτία (Φόρος Μεταβίβασης Ακινήτων – Φ.Μ.Α.), τη φορολογία κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, καθώς και τη φορολογία κερδών από τυχερά παίγνια.
Πέραν αυτού, στον προτεινόμενο Κώδικα ενσωματώνονται και διάφορες διατάξεις νόμων οι οποίες έχουν ενταχθεί σε διάφορα νομοθετήματα και κρίνεται ότι έχουν συνάφεια με τις ως άνω φορολογίες, προκειμένου να αποτυπώνεται ενιαία το οικείο κανονιστικό πλαίσιο, όπως οι αγροτικές απαλλαγές από τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων και η απαλλαγή κατά την αγορά ακινήτων στη Θράκη.
Διαβάστε επίσης
Υπουργείο Ανάπτυξης: Στο σχεδιαστικό τραπέζι εκ νέου ο Συνήγορος του Καταναλωτή
Υπ. αγροτικής Ανάπτυξης: Ξεκινά μπαράζ ελέγχων για τις πιστοποιήσεις στη βιολογική παραγωγή
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στρατηγική συνεργασία του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
- Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση
- H ehret+klein πούλησε το ιστορικό κτίριο στη Χρήστου Λαδά 3 μετά από επένδυση άνω των 8,5 εκατ. ευρώ
- Αγροτικό πετρέλαιο: Από 1η Νοεμβρίου το myDiesel – Τι αλλάζει για αγρότες και πρατήρια καυσίμων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.