array(0) {
}
        
    
Menu
1.51%
Τζίρος: 144.50 εκατ.

Η επανάσταση των Functional Drinks: Η νέα Prebiotic Cola αλλάζει τους κανόνες στα αναψυκτικά

Business

Χτίζοντας το μέλλον με καινοτομία και σταθερή στήριξη

Πώς γεννιέται μια επιχειρηματική ιδέα; Και τί χρειάζεται για να μετατραπεί σε μια startup που αντέχει στον χρόνο, καινοτομεί και αφήνει το αποτύπωμά της στην αγορά; Η δημιουργικότητα και η έμπνευση είναι απαραίτητες, αλλά δεν αρκούν. Για να ανθίσει μια ιδέα, χρειάζεται σταθερή υποστήριξη και ουσιαστική καθοδήγηση.

Γι’ αυτό, πίσω από κάθε επιτυχημένη προσπάθεια δεν βρίσκεται απλώς η χρηματοδότηση. Υπάρχει ένα ολόκληρο οικοσύστημα που προσφέρει γνώση, εκπαίδευση με πρακτικές δεξιότητες, καθοδήγηση για την υπέρβαση εμποδίων, εργαλεία που μετατρέπουν το όραμα σε πράξη, καθώς και πρόσβαση σε επαγγελματίες, επενδυτές και θεσμικούς φορείς. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν το στέρεο υπόβαθρο για μια βιώσιμη και επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία σε έναν κόσμο που εξελίσσεται διαρκώς.

1

Ταυτόχρονα, είναι κρίσιμο να καλλιεργούνται ιδέες που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, της κλιματικής αλλαγής και της κοινωνικής ισότητας, δημιουργώντας επιχειρήσεις που συνδυάζουν την κερδοφορία με την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία. Έτσι, το επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται δεν είναι μόνο ανταγωνιστικό αλλά και υπεύθυνο απέναντι στο μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο αναπτύχθηκε το πρόγραμμα Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια στηρίζει σταθερά την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και, πιο πρόσφατα, στην Κύπρο. Το πρόγραμμα προσφέρει στους νέους επιχειρηματίες όλα τα απαραίτητα εφόδια για να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν: εξειδικευμένη εκπαίδευση, mentoring, χρηματοδοτικά εργαλεία και δικτύωση με επαγγελματίες και επενδυτές.

Κεντρικός άξονας του προγράμματος είναι ο ετήσιος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας, ο μακροβιότερος θεσμός του είδους του στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας και ανάπτυξης, που αναδεικνύει και στηρίζει οικονομικά τις νεοφυείς επιχειρήσεις της χώρας. Φέτος, ο Διαγωνισμός γιόρτασε τα 15 χρόνια του με μια επετειακή τελετή βράβευσης που ανέδειξε τη μέχρι σήμερα πορεία, τις προκλήσεις και τις επιτυχίες των επιχειρήσεων που συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια.

business seeds

Η τελετή, με κεντρικό μήνυμα «Rooted in the Future», πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο του Μεγάρου Μελά και αποτέλεσε μια γιορτή αφιερωμένη στη δύναμη της καινοτομίας. Μέσα από αφηγήσεις, video stories και success stories νικητών προηγούμενων Διαγωνισμών, το κοινό είδε πώς ιδέες που ξεκίνησαν ως σπόροι καινοτομίας και επιχειρηματικότητας έχουν πλέον ριζώσει, αναπτυχθεί και αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στην αγορά.

Οι παρουσιάσεις των φετινών νικητών, μαζί με σύντομες ομιλίες νικητών προηγούμενων κύκλων, δημιούργησαν έναν διάλογο γύρω από το πώς γεννιέται, ωριμάζει και εξελίσσεται μια καινοτόμος ιδέα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό και στη σημασία της δικτύωσης, που αποτελούν κρίσιμους πυλώνες μιας σύγχρονης επιχειρηματικότητας χωρίς αποκλεισμούς.

Στα 15 χρόνια του Διαγωνισμού, περισσότεροι από 8.700 συμμετέχοντες υπέβαλαν συνολικά 5.071 προτάσεις, από τις οποίες αναδείχθηκαν 146 νικήτριες εταιρείες, ενώ έχουν απονεμηθεί χρηματικά βραβεία ύψους 740.000 ευρώ. Πολλές από αυτές τις συμμετοχές κατάφεραν να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιτυχημένα επιχειρηματικά εγχειρήματα, με τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας, η οποία προσφέρει πρόσβαση σε τεχνογνωσία, πόρους και στρατηγικές συνεργασίες.

Το πρόγραμμα εισέρχεται δυναμικά στον 16ο κύκλο του, προσκαλώντας νέες ομάδες να δημιουργήσουν και να εξελιχθούν, διεκδικώντας τη θέση τους στον εγχώριο και παγκόσμιο χάρτη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Η Εθνική Τράπεζα επενδύει σταθερά στη στήριξη νέων επιχειρηματιών που χτίζουν το αύριο, με ιδέες, όραμα και τόλμη. Μέσα από το Business Seeds, ενδυναμώνει τη συνεργασία και την καινοτομία ως μοχλούς ανάπτυξης, ενισχύοντας τη θέση της Ελλάδας ως σημείο αναφοράς για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, επενδύσεις και ένα βιώσιμο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Η IKEA φέρνει στο σπίτι τα χρώματα του καλοκαιριού και ανανεώνει τους χώρους μας με τολμηρή διάθεση

Μύλοι Κεπενού: Εύλογο το προσφερόμενο τίμημα 1,93 ευρώ ανά μετοχή

Ράλι τιμών για ακίνητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το δεύτερο τρίμηνο – Οι πιο ακριβές περιοχές [πίνακας]

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ETE: Πού οφείλονται οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις στην Ελλάδα – Αισθητή υποχώρηση το 2026
Όλα όσα χρειάζεστε για το restart της χρονιάς
Η τρίτη θητεία Στουρνάρα, ο Ούγγρος και το κερδοσκοπικό παιχνίδι με την Αlpha, ο Παπαβασιλείου στην Ευρώπη, η μυστική δωρεά της Αγγελικής Φράγκου και η παραλία της ντροπής στην Πάτμο
Autonomous Research: «Tελειώνουν» τα περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες – Yποβάθμιση ΕΤΕ, μόνο η Eurobank σε «οutperform»
H hot ερώτηση της ΔΕΘ, οι ψίθυροι για Intralot, το χέρι του Θεού στα ΕΛΠΕ, τι συμβαίνει στην LAMDA, oι συστάσεις Στουρνάρα, το νέο στοίχημα Στάσση, η Ferrari, η ΝΔ και τα γκάλοπ, και το check του Άραβα στην ηθοποιό με το μεταξένιο ντεκολτέ
Εθνική Τράπεζα: Αγορά ιδίων μετοχών ύψους 3.211.725,94 ευρώ
Το ράλι 🚀 σε Alpha και Metlen και η επιβεβαίωση του wiseman, το big deal που έρχεται, τα σπίτια και το νησί του μικροεκδότη με το 🔫 Tommy gun, η εισήγηση Πιέρ για τον ΦΠΑ στα νεόδμητα, ο άγνωστος broker Μαργαρίτης και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές
UBS και Deutsche Bank: Γιατί επιλέγουν Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank ως top picks
UBS: Οι τράπεζες στο επίκεντρο – Νέες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία
Εθνική Τράπεζα: Αγορά 300.000 ιδίων μετοχών από 7/8 έως 14/8/2025