ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ότι από την έρευνά της διαπίστωσε πως παραβιάστηκε ο ομοσπονδιακός νόμος περί πολιτικών δικαιωμάτων όσον αφορά τη μεταχείριση που επιφύλαξε το ίδρυμα στους Εβραίους και Ισραηλινούς φοιτητές, όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.
Το ρεπορτάζ επικαλείται επιστολή που εστάλη τη Δευτέρα στον πρόεδρο του Χάρβαρντ Άλαν Γκάρμπερ και στην οποία αναφέρεται ότι εάν δεν θεσπιστούν αμέσως «επαρκείς αλλαγές» το πανεπιστήμιο θα χάσει «όλους τους ομοσπονδιακούς οικονομικούς πόρους του» και «θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται η σχέση του με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».
Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να επιβάλει αλλαγές στο Χάρβαρντ και σε άλλα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ επειδή κατά την άποψή του έχουν γίνει προπύργια του αντισημιτισμού και «αριστερών woke αντιλήψεων».
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Εθνική Τράπεζα: Αγορά 431.000 ιδίων μετοχών από 26/11 έως 3/12/2025
- Εφετείο Αθηνών: Στις 10.00 πμ θα ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις την Παρασκευή λόγω της κακοκαιρίας
- Κλειστά την Παρασκευή εκπαιδευτικές δομές και βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ στην Αττική
- Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari είπε ο Μαγειρίας