ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για ακόμα μία ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τα πύρινα μέτωπα στην Χίο, με τον Κοπέρνικο να κάνει λόγο για σχεδόν 48.000 καμένα στρέμματα.
Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης επιχειρούν στο νησί 444 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 21 ομάδες πεζοπόρο και τρία ελικόπτερα.
Σύμφωνα με τα δεδομένα και τους χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping υπολογίζεται ότι από την καταστροφική πυρκαγιά επλήγησαν 47.765 στρέμματα γης.
Από αυτές τις εκτάσεις σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση, περίπου τα 38.500 στρέμματα είναι δασικές εκτάσεις και 9.276 στρέμματα αποτελούν αγροτικές και λοιπές εκτάσεις.
Οι παραπάνω αριθμοί, εκτιμάται ότι αποτελούν την τελική πληγείσα έκταση καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή.
Διαβάστε επίσης
ΕΛΑΣ: Πειθαρχική έρευνα για την προσαγωγή γυναίκας από την Κυψέλη
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025 – Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις των βαθμολογιών
Καιρός: Καύσωνας σαρώνει τη χώρα – Στους 41°C η θερμοκρασία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Trastor: Καθαρά κέρδη 36,3 εκατ. ευρώ το 2025 – Πρόταση για μέρισμα 0.04 ευρώ και ΑΜΚ ως 150 εκατ. ευρώ
- Οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν το μεγαλύτερο σερί μηνιαίων κερδών από το 2013
- Κλίντον για υπόθεση Έπσταϊν: Δεν είδα τίποτα και δεν έκανα τίποτα κακό
- Γεωργιάδης: Πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της ασφάλισης υγείας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.