ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Ιράν και το Ισραήλ θα έχουν ειρήνη “σύντομα” ανέφερε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι υπάρχουν αρκετές συναντήσεις και ότι οι δύο χώρες πρέπει να έρθουν σε συμφωνία.
Σημειώνεται ότι Ισραήλ και Ιράν πραγματοποίησαν εκατέρωθεν επιθέσεις χθες τη νύχτα και συνεχίζουν σήμερα με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
“Το Ιράν και το Ισραήλ πρέπει να έρθουν σε συμφωνία και θα κάνουν μία συμφωνία”, έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, προσθέτοντας ότι “θα έχουμε ειρήνη σύντομα”.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στο Truth Social:
«Το Ιράν και το Ισραήλ πρέπει να κάνουν μια συμφωνία και θα κάνουν μια συμφωνία, όπως έβαλα την Ινδία και το Πακιστάν να κάνουν κάτι ανάλογο, σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιώντας το εμπόριο με τις ΗΠΑ για να φέρουν τη λογική και τη συνοχή στις συνομιλίες με δύο εξαιρετικούς ηγέτες που ήταν σε θέση να πάρουν γρήγορα μια απόφαση και να σταματήσουν.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της πρώτης μου θητείας, η Σερβία και το Κόσοβο όδευαν σε σύρραξη, όπως έκαναν για πολλές δεκαετίες, και αυτή η μακροχρόνια σύγκρουση ήταν έτοιμη να οδηγήσει σε πόλεμο.
Το σταμάτησα (ο Μπάιντεν έβλαψε τις μακροπρόθεσμες προοπτικές με κάποιες πολύ ηλίθιες αποφάσεις, αλλά θα το διορθώσω, ξανά!). Μια άλλη περίπτωση είναι η Αίγυπτος και η Αιθιοπία, και η διαμάχη τους για ένα τεράστιο φράγμα που έχει επιπτώσεις στον υπέροχο ποταμό Νείλο. Υπάρχει ειρήνη, τουλάχιστον προς το παρόν, λόγω της παρέμβασής μου, και θα παραμείνει έτσι!
Ομοίως, θα έχουμε ειρήνη, σύντομα, μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν! Πολλά τηλεφωνήματα και συναντήσεις πραγματοποιούνται τώρα. Κάνω πολλά και ποτέ δεν παίρνω εύσημα για τίποτα, αλλά δεν πειράζει, οι άνθρωποι καταλαβαίνουν. Κάντε τη Μέση Ανατολή μεγάλη ξανά».
Διαβάστε επίσης:
Προειδοποίηση Ισραήλ προς Ιρανούς: Απομακρυνθείτε από πυρηνικούς αντιδραστήρες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δυναμική ανάπτυξη και ισχυρά κέρδη για την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
- Χανιά: Δύο συλλήψεις για πυροβολισμούς σε γλέντι
- Καραμανλής – Σαμαράς: Κοινή επανεμφάνιση στην παρουσίαση βιβλίου του Σταύρου Λυγερού
- Ισραηλινός στρατός: Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες
