ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε ότι η Κίνα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα είναι ή όχι αξιόπιστος εταίρος με τον υπόλοιπο κόσμο, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να γίνει περισσότερο μια οικονομία με γνώμονα την κατανάλωση.
Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στη Σύνοδο Κορυφής Ηγεσίας του Αμερικανοελβετικού Ιδρύματος στη Ζυρίχη την Τρίτη, ο Μπέσεντ δήλωσε επίσης ότι βλέπει ανεκμετάλλευτες δυνατότητες για την Ελβετία και τις ΗΠΑ να συνεργαστούν περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
Οι ΗΠΑ, είπε, προσπαθούν να παραμείνουν προορισμός για ξένες και εγχώριες επενδύσεις με φορολογικές περικοπές, επανεξισορρόπηση του εμπορίου και απορύθμιση, προσθέτοντας ότι η παραγωγή ακριβείας είναι ένας από τους στόχους της κυβέρνησης Τραμπ.
Είπε ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται με τους Ελβετούς ομολόγους τους για τον εξορθολογισμό των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών κανονισμών, τον εκσυγχρονισμό των κεφαλαιακών απαιτήσεων και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται μεταξύ τους σε βασικά μακροοικονομικά ζητήματα.
Διαβάστε επίσης:
Λιβύη: Η Βουλή της συστήνει επιτροπή για τη μελέτη του «τουρκολιβυκού μνημονίου»
Γαλλία: Αναστέλλεται από αύριο η πρόσβαση στο περιεχόμενο των Youporn, Pornhub και Redtube
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Lululemon: Επιβράδυνση πωλήσεων και αυξημένες τιμές βυθίζουν τη μετοχή
- Νέες σύγχρονες διαγραμμίσεις στα κρατικά αεροδρόμια της ΥΠΑ
- Τραμπ: Διαψεύδει τις φήμες για συζήτηση με τον Έλον Μασκ – «Εννοείτε τον άνθρωπο που έχει χάσει τα λογικά του;»
- Ρωσία: Έτοιμη να επιστρέψει ή να χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά πυρηνικά καύσιμα που διαθέτει ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια
