ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύσκολες στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι του χωριού Αγαλά στην Ζάκυνθο, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Κοιλιωμένο βρίσκεται έξω από το χωριό, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δίνουν μάχη με τις τεράστιες φλόγες που δυναμώνουν συνέχεια από τους ισχυρούς ανέμους.
Όλοι οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να φτάσει στο χωριό.
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην Ζάκυνθο φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.
Εκτός ελέγχου είναι οι δύο πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στις Βολίμες Ζακύνθου χωρίς να κινδυνεύουν ακόμα κατοικίες.
Αναλυτικά, οι πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη στη Ζάκυνθο και πότε εκδηλώθηκαν:
- στις 11/08/2017 και περί Ω/13:33 στην περιοχή Καταστάρι – Παναγούλα
- στις 12/08/2017 και περί Ω/15:35 στην περιοχή Κοιλιωμένο
- στις 12/08/2017 και περί Ω/23:12 στην περιοχή Ελιές Βολίμων
- στις 12/08/2017 και περί Ω/23:37 στην περιοχή Αστέρι Βολίμων
- στις 13/08/2017 και περί Ω/00:30 στην περιοχή Αλωνάκι Άνω Βολίμων
- στις 13/08/2017 και περί Ω/00:32 στην περιοχή Σκούτα Άνω Βολίμων
Συνολικά, στο νησί υπάρχουν 6 πύρινα μέτωπα. Τέσσερα στα βόρεια του νησιού, στις Βολιμές, όπου καίει σε χαμηλή βλάστηση και- θεωρητικά- η κατάσταση είναι πιο εύκολα αντιμετωπίσιμη. Τα δύο μέτωπα καίνε στο Καταστάρι, στο όρος Βραχίωνα, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά το μεσημέρι της Παρασκευής. Εκεί είναι πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμη η κατάσταση, εξαιτίας των δυσπρόσιτων σημείων, με αποτέλεσμα να γίνονται αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ανέμων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θ. Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος: Ο ποντιακής καταγωγής 58χρονος που θα κάνει 6ωρο διαστημικό περίπατο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι διακοπές του Τσακαλώτου : Πού και με ποιον βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών (pics)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λοβέρδος: Εγκληματικός για την οικονομία ο πόλεμος της κυβέρνησης κατά της επένδυσης στις Σκουριές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δωρεά για τους γιατρούς στα νησιά από τον Στ. Χατζηιωάννου: Το παρασκήνιο, πώς ο Ά. Γεωργιάδης «κλείδωσε» τη συμφωνία
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επιπτώσεις και Στρατηγικές Επιλογές για την Ελλάδα
- Η… μίρλα για την Κύπρο, οι πύραυλοι AMRAAM για τις «Οχιές», τα ραντεβού του Πιέρ, η μάζωξη στο Αρσάκειο και τα γενέθλια του ΚΜ
- Τράπεζα Κύπρου: Εξαγορές σε 3 κλάδους, προανήγγειλε ο Πανίκος Νικολάου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.