ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Andy Jassy δήλωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία δεν έχει δει σημάδια ότι οι καταναλωτές σφίγγουν το πορτοφόλι τους μπροστά στους σαρωτικούς δασμούς του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Τα σχόλια του Jassy έγιναν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της Amazon, η οποία πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά την Τετάρτη.
«Δεν έχουμε δει καμία εξασθένηση της ζήτησης σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Jassy κατά τη διάρκεια ενός τμήματος ερωτήσεων και απαντήσεων της συνεδρίασης. «Επίσης, δεν έχουμε δει ακόμη σημαντικές αυξήσεις της μέσης τιμής πώλησης».
Η Amazon και άλλοι λιανοπωλητές συνεχίζουν να επεξεργάζονται τις επιπτώσεις των δασμών του Τραμπ. Ο Jassy δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία πραγματοποίησε κάποιες «στρατηγικές μελλοντικές αγορές αποθεμάτων» για να εφοδιαστεί με αγαθά και είναι «αρκετά μανιωδώς επικεντρωμένη» στο να διατηρήσει τις τιμές χαμηλές για τους αγοραστές.
Ορισμένοι τρίτοι πωλητές, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 60% των προϊόντων που πωλούνται, έχουν αυξήσει τις τιμές σε ορισμένα είδη, ενώ άλλοι έχουν διατηρήσει τις τιμές σταθερές, δήλωσε την Τετάρτη ο Jassy.
«Νομίζω ότι η ποικιλομορφία και το μέγεθος της αγοράς μας βοηθούν πραγματικά τους πελάτες να έχουν την καλύτερη επιλογή με τις καλύτερες τιμές», δήλωσε ο Jassy.
Διαβάστε επίσης:
ΤΙΤΑΝ: Κάτω του 5% υποχώρησε το ποσοστό της Fidelity Management & Research
Νίκη για την Microsoft: 394.000 υπολογιστές «καθαρίστηκαν» από το κακόβουλο λογισμικό Lumma Stealer
Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. παρέδωσε 6 λεωφορεία στην ΔΥΠΑ για τη μεταφορά μαθητών επαγγελματικής εκπαίδευσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από το ύπαιθρο στο μουσείο – Οι Κούροι της Νάξου μεταφέρονται για να σωθούν
- Ο Jamie Dimon προειδοποιεί: Υπάρχει κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού στις ΗΠΑ – Σωστές οι κινήσεις της Fed
- Διπλωματικές πηγές ΗΠΑ: Σύντομα η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Με ποιους όρους θα γίνει
- Καθελκύστηκε τάνκερ της Performance των Αλίκη Παληού και Ανδρέα Μιχαλόπουλου
