array(0) {
}
        
    
Menu
-1.37%
Τζίρος: 203.19 εκατ.

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση μεγαλώνει την πίτα και τα παραπάνω φορολογικά έσοδα τα επιστρέφει στην κοινωνία

My Story

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς στο My Story: Το success story της Theon, ο Τραμπ, πόλεμος και ειρήνη και οικογενειακές ιστορίες

Στον Φάρο Ψυχικού, λίγα βήματα από την κεντρική αρτηρία της Κηφισίας, ανάμεσα σε καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια, σε μια γειτονιά που συνδυάζει τον εμπορικό κόσμο με τις κατοικίες, εδώ και ένα περίπου χρόνο ξεχωρίζει ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα κτηρίων. Στεγάζει τα γραφεία του Ομίλου EFA Group που δραστηριοποιείται κι έχει διεθνή παρουσία στους τομείς της άμυνας, ασφάλειας και αεροδιαστημικής. Πρόκειται για το tech campus «Alexandria», ένα hub καινοτομίας και εκπαίδευσης προσωπικού με αναφορές στο ιστορικό τοπόσημο της Αιγύπτου με τη περίφημη βιβλιοθήκη και τον φάρο, ένας παραλληλισμός δημιουργικού περιβάλλοντος που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία και ευνοεί την ανταλλαγή γνώσεων.

Σήμερα όταν ανοίγει η κεντρική πύλη αποκαλύπτονται δεκάδες νέοι άνθρωποι να εργάζονται σε υπερσύγχρονα γραφεία, φιλόξενοι εξωτερικοί χώροι πρασίνου, έργα σύγχρονης τέχνης και αρχαιοελληνικά αγάλματα.

1

Ο ιδρυτής του EFA Group, Κρίστιαν Χατζημηνάς, ευθυτενής με μπλε σακάκι και smart casual στυλ, βγαίνει από μια σύσκεψη να μας υποδεχτεί και να μας πει μια καλημέρα μέχρι να ετοιμαστεί το set σ’ έναν εξωτερικό χώρο στον 3ο όροφο.

Το success story της Theon ανοίγει τη συζήτησή μας.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς στο My Story με τη Μάριον Μιχελιδάκη

«Έχουμε δύο ομίλους… Η Theon είναι ένα spinoff της EFA, αλλά μεγάλωσε περισσότερο το παιδί από τη μαμά! Σήμερα είναι η “Νο 1” εταιρεία στον κόσμο σε electro-optics man portable, οτιδήποτε κουβαλάει ο στρατιώτης. Η EFA, που σημαίνει European Finance Aerospace, έχει software, drones, target drones και άλλες εταιρείες τεχνολογίας», εξηγεί.

Οι Financial Times έχουν κατατάξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Theon στις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη ενώ η είσοδός της το 2024 στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας οδήγησε τη μετοχή σε ράλι.

«Εμείς δουλεύουμε πάρα πολλά χρόνια και κάποια στιγμή όλα αυτά που χτίζουμε άρχισαν να βγάζουν καρπούς. Η Theon είχε ήδη πάρει μια μεγάλη αναπτυξιακή τροχιά, ήρθε δυστυχώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και όλα άρχισαν να γίνονται πολύ πιο γρήγορα και τους τελευταίους μήνες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αποφάσισαν να κάνουν catchup στις αμυντικές τους επενδύσεις», λέει ο Κρίστιαν Χατζημηνάς.

Εξάγουν σε 70 χώρες με μεγαλύτερη αγορά τους την Ευρώπη και κυρίως τη Γερμανία, ενώ έχουν δεσπόζουσα θέση στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πολύ καλή θέση στις ΗΠΑ. Μελλοντικός στόχος η Theon να φτάσει στις top εταιρείες στον κόσμο σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρο-οπτικά που τοποθετούνται σε πλατφόρμες, πχ φρεγάτες, UAVs, και να ισχυροποιήσει το γεωγραφικό και τεχνολογικό της αποτύπωμα μέσα από εξαγορές και επέκταση σε νέα προϊοντική γκάμα.

Μιλάει για τη νέα προσέγγιση στην αμυντική θωράκιση της Ευρώπης με το πρόγραμμα ReARM, το δίλημμα «guns or butter» και την ευκαιρία να αποκτήσει η Ελλάδα αμυντική βιομηχανία.

Εξηγεί την άποψη του ότι, αν δεν υπήρχε ο Τραμπ, η Ευρώπη θα έπρεπε να τον εφεύρει, θεωρώντας τον αμερικανό πρόεδρο επιταχυντή αποφάσεων.

Η Μάριον ΜΙχελιδάκη

Για την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, υποστηρίζει ότι «έχει εμπλακεί σε αρκετές μάχες που η Ελλάδα δεν το έχει κάνει και πρέπει να αντλήσουμε αυτές τις πληροφορίες από την Ουκρανία ώστε να τις ενσωματώσουμε στα προϊόντα μας. Τα UVAs της Τουρκίας γίνανε πιο έξυπνα γιατί έλαβαν μέρος σε μάχες» και επικαλείται το λατινικό ρητό «si vis pacem para bellum», δηλαδή αν θες ειρήνη να ετοιμάζεσαι για πόλεμο.

Επενδύουν και προσλαμβάνουν νέους από πανεπιστημιακά ιδρύματα και κυρίως από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, «ελληνικά μυαλά 100%!».

Πρόσφατα τον κατέταξαν στους billionaires, τι έχει αλλάξει στη ζωή του;

«Για μένα είναι paper money, πρέπει να προστατέψουμε αυτή την αξία… Εχω δει τον πατέρα μου να χάνει τρεις φορές την περιουσία του και πιστεύω θα κρατήσω το κεφάλι μου στο σώμα, γιατί πολλά γεγονότα, πέρα από το δικό μας control, μπορεί να μας φέρουν σαν το «Φιδάκι» που παίζαμε μικροί, με μια σκάλα στην αφετηρία», σημειώνει.

Τέλος, μιλάει για τους γιους του. Οι δυο μεγαλύτεροι δουλεύουν μαζί του και έχει να αντιμετωπίσει την αυστηρή κριτική που του ασκούν, όπως λέει γελώντας.

Η άσκηση και η τέχνη αποτελούν διέξοδο στους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητάς του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Γιώργος Βερνίκος στο My Story: Η θάλασσα, η πολιτική, η οικογένεια – Ταξίδι σε μία ζωή που τα έχει όλα

Ο Παύλος Μαρινάκης στο My Story: Το μπάσκετ, η Νομική, το πέρασμα από τη δημοσιογραφία, Τέμπη και οικονομία και η μεγάλη πολιτική πρόκληση

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια με την Credia και τα σενάρια για Alpha Bank, o Πλεύρης και οι κομπίνες στην Golden Visa, τα super κέρδη σε Πλ. Θράκης – Qualco, το κάλεσμα της Optima-Euroxx, το μυστικό ραντεβού βουλευτή στο Κολωνάκι, ο πρόξενος Αποστολόπουλος και πώς η Themis Z κατέκτησε τον Trump Jr
THEON: Πρόταση για μέρισμα €0,31/μετοχή από τα κέρδη χρήσης του 2025
ΤΗΕΟΝ: Προτείνει μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή
Theon – Rheinmetall: Τι λέει ο Κρίστιαν Χατζημηνάς στο mononews για τη νέα συμφωνία
Theon: Είσοδος στις πλατφόρμες – Τι σηματοδοτεί η συνεργασία με την Rheinmetall
Οι δραματικές ώρες του ΚΜ και το όχι στις πρόωρες, o snob τραπεζίτης και η ακριβή Τρ. Κύπρου, η φούσκα της AustriaCard, για κακούργημα ο Σαρακάκης, ο μικρός οπλάς Χρηστάκης που ήθελε να γίνει Κρίστιαν και η δωρεά της Allwyn
Τα μυστήρια του Μαξίμου, μάζεψε 800 εκατ. η Credia, οι αμοιβές… 900 χιλ. ευρώ του Κοντόπουλου, οι συγκινήσεις σε Real Cons, Bylot, Βιοχάλκο, η φτωχή Εθνική και ο Μυλωνάς, ο διαγωνισμός για τις διόπτρες, η αποζημίωση 130 εκατ. του Στάσση και το νέο ρεκόρ του εφοπλιστή Παπαδημητρίου
Theon: Εγκαινιάζει επίσημα τις εγκαταστάσεις παραγωγής της THEON Belgium στο Zaventem, επεκτείνοντας την ευρωπαϊκή της παρουσία
Το πόκερ του ΚΜ, το cash, ο πόλεμος και οι βιβλιοθηκάριοι, οι φθηνές ελληνικές τράπεζες, οι ισχυροί shipowners στην Credia και η εξαγορά των Πλ. Θράκης
Στα ραντάρ των ξένων επενδυτών η Ελλάδα – Οι hot κλάδοι για deals το 2026