ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για έργα και παρεμβάσεις στα νησιά, συζήτησαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας και ο ΥπΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος επισκέπτεται την Κέρκυρα στο πλαίσιο της Συνόδου της Επιτροπής Παρακολούθησης του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2023-27.
Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα LEADER του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.
Ειδικότερα, δόθηκε έμφαση στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το εν λόγω χρηματοδοτικό εργαλείο στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα στα νησιά παραγωγής, μέσα από τη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών σε τομείς όπως η μεταποίηση, η τυποποίηση και η προώθησή του στις διεθνείς αγορές.
Παράλληλα, αναλύθηκαν οι προοπτικές υλοποίησης έργων αγροτικών υποδομών με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης αγροτών και κτηνοτρόφων στις αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις, αλλά και για την ορθή διαχείριση του αρδευτικού νερού.
Μετά την συνάντηση ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε:
«Είχα την χαρά να υποδεχθώ στην Κέρκυρα τον αγαπητό φίλο και συνάδελφο, Διονύση Σταμενίτη και να συζητήσουμε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα για τον αγροτικό τομέα στα νησιά μας.
Από την αγροτική οδοποιία, που τώρα αξιολογούνται οι προτάσεις των Δήμων, μέχρι τα μικρά εγγειοβελτιωτικά έργα στα νησιά, που προχωρούν οι σχετικές προετοιμασίες ώστε να βγει η Πρόσκληση τον Σεπτέμβριο 2025, αλλά και την χρηματοδότηση αρδευτικών έργων με χρήση μονάδων αφαλάτωσης.
Συζητήσαμε επίσης για τις δυνατότητες και την καλύτερη αξιοποίηση του προγράμματος LEADER.
Οι επαφές μας με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχιστούν».
Διαβάστε επίσης:
Kώστας Δελαπόρτας: Η «χρυσή» ρότα της DryDel και το στοίχημα για την επόμενη μέρα
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά την Τετάρτη 14/5
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Συγκρατημένες κινήσεις στο άνοιγμα της Δευτέρας – Η Goldman Sachs πιέζει τον Dow Jones
- Μαγιάρ για Ουκρανία: Αποκλείεται η ένταξη στην ΕΕ μιας χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση – Δεν θα τηλεφωνήσω στον Πούτιν
- Goldman Sachs: Κέρδη-ρεκόρ πενταετίας στο πρώτο τρίμηνο, «βαρίδι» για τη μετοχή τα ομόλογα
- Γαλλία: Πατέρας κρατούσε φυλακισμένο για πάνω από εναν χρόνο τον 9χρονο γιο του σε ένα βαν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.