ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα εύσημα στην ΕΛΑΣ και στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων για την εξάρθρωση κυκλώματος σε 7 Κτηματολογικά Γραφεία που απαιτούσε μεγαλύτερα ή μικρότερα χρηματικά ποσά (γνωστά και «γρηγορόσημα») από πολίτες προκειμένου να εγκρίνει νόμιμα αιτήματα μεταγραφών και άλλων συναλλαγών ακινήτων, έδωσε ο νυν αναπληρωτής υπουργός συγκοινωνιών και πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υπεύθυνος για το Κτηματολόγιο, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
«Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ και στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων για τη σημερινή επιχείρηση και τις εφόδους που πραγματοποίησαν σε 7 Κτηματολογικά Γραφεία. Μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα, εξαρθρώνεται κύκλωμα που απαιτούσε μεγαλύτερα ή μικρότερα χρηματικά ποσά, τα γνωστά “γρηγορόσημα” από πολίτες για να εγκρίνει νόμιμα αιτήματα μεταγραφών και άλλων συναλλαγών ακινήτων. Τα ψηφιακά εργαλεία που δημιουργήσαμε και τα οποία συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι απέφευγαν να χρησιμοποιούν, δεν προσφέρουν μόνο ταχύτητα, αλλά ενισχύουν και τη διαφάνεια απέναντι σε τέτοια φαινόμενα διαφθοράς.
Οι πολίτες κατήγγειλαν συγκεκριμένα περιστατικά, εμείς ενημερώσαμε την Ελληνική Αστυνομία που έκανε τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον νέο υφυπουργό, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο, Χρήστο Μπουκώρο για την συνεργασία. Αξίζουν όμως συγχαρητήρια και στον πρόεδρο του Κτηματολογίου Στέλιο Σακαρέτσιο που με ψηφιοποίηση και διαφάνεια έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα μιας πολύπαθης δημόσιας υπηρεσίας.
Προσωπικά, καλώ ακόμη και σήμερα τους πολίτες να μη φοβούνται, να καταγγέλλουν τα περιστατικά εκβιασμού και διαφθοράς. Όσοι το τόλμησαν, σήμερα δικαιώνονται. Προχωράμε» έγραψε ο κ. Κυρανάκης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει στη σύλληψη εννέα ατόμων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και υπάλληλοι των Κτηματολογικών Γραφείων της Αττικής.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρούτε: Οι χώρες του ΝΑΤΟ κάνουν ό,τι τους έχει ζητήσει ο Τραμπ εν μέσω του πολέμου
- UEFA-UC3: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Nike για τη μπάλα των ανδρικών διοργανώσεων έως το 2031
- Έτσι θα είνα τα νέα 18μετρα ηλεκτρικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης – Πότε φτάνουν στην Ελλάδα (φωτογραφίες)
- Νετανιάχου: Εντολή για «απευθείας συνομιλίες» με τον Λίβανο για επίτευξη ειρήνης (upd)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.