ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την επέκταση της ναύλωσης ενός από τα capesizes της, με σημαντικά βελτιωμένο αντίτιμο, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Diana Shipping, συμφερόντων του Συμεών Παληού.
Όπως έγινε γνωστό, το χωρητικότητας 179.000 dwt πλοίο GP Zafirakis (κατασκευής 2014) θα παραμείνει ναυλωμένο στη γερμανική RWE Supply & Trading, έναντι 15.000 δολαρίων ημερησίως (μείον προμήθεια 5% σε τρίτους), όταν μέχρι σήμερα η τιμή αυτή ήταν μόλις στα 6.500 δολάρια.
Η επέκταση της ναύλωσης είναι για 14-17 μήνες, δηλαδή το λιγότερο ως τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ η Diana Shipping προσδοκά έσοδα ύψους 6,08 εκατομμυρίων δολαρίων κατ’ ελάχιστον.
Αντίθετα, πρόσφατα ένα άλλο πλοίο της Diana Shipping που ήταν ναυλωμένο από τη γερμανική εταιρεία, το χωρητικότητας 82.193 dwt Maia (κατασκευής 2009) ναυλώθηκε από την Glencore για 12 με 15 μήνες, με το αντίτιμο να τοποθετείται στα 10.125 δολάρια ημερησίως, έναντι 7.500 δολαρίων ημερησίως που ήταν η συμφωνία με την RWE.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απαγορευμένα τα λιμάνια της Αυστραλίας για πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα αγωγή κατά του Γ. Οικονόμου για το deal της DryShips με την Kalani
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι τέσσερις ελληνικές εταιρείες που πούλησαν πλοία supramax σε εξαιρετικές τιμές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Βουτιά» στον πληθωρισμό τον Σεπτέμβριο στο 1,9%
- Η Intracom Telecom και η Neptuno Εξελίσσουν την Υπηρεσία Ευρυζωνικής Σύνδεσης τύπου Fiber-to-the-Home στο Πουέρτο Ρίκο
- Γάζα: Ξεκίνησε η πρώτη φάση της συμφωνίας – «Θα τεθεί σε ισχύ μόλις περάσει από την ισραηλινή κυβέρνηση» λέει ο Νετανιάχου
- Η Πειραιώς και η Oracle ανανεώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία με έμφαση στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το Cloud και τη Βιωσιμότητα
