ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οικογενειακοί εμφύλιοι στο ελληνικό επιχειρείν – Όταν οι διαδοχές οδηγούν σε ρήξεις και αλλαγή ελέγχου
Η PREMIA PROPERTIES πραγματοποίησε σήμερα ημερίδα «Investors Meeting» στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, κατά την οποία παρουσιάστηκαν σε θεσμικούς επενδυτές τα οικονομικά στοιχεία του 2024, η στρατηγική καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές της Εταιρείας.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, το 2024 αποτέλεσε για την PREMIA ένα έτος έντονης ανάπτυξης, οπού η Εταιρεία πέτυχε το μεσοπρόθεσμο στόχο της για συνολικές επενδύσεις €500 εκατ., καθώς και μια χρονιά ισχυρών οικονομικών επιδόσεων. Τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε €22,4 εκατ., αυξημένα κατά 14,9% έναντι του 2023, η λειτουργική κερδοφορία (Adjusted EBITDA) διαμορφώθηκε σε €14,1 εκατ., καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 18%, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ενισχύθηκαν κατά 464% και ανήλθαν σε €40,9 εκατ.
Σε επίπεδο στρατηγικής, η PREMIA PROPERTIES επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για επενδύσεις σε κλάδους όπου έχει ήδη παρουσία, όπως logistics, βιομηχανικά ακίνητα, φοιτητικές εστίες, σχολεία, γραφεία, καθώς και τα ξενοδοχεία.
Ως προς τις προοπτικές για το 2025, η Διοίκηση εξέφρασε την αισιοδοξία της όσον αφορά στα αποτελέσματα της Εταιρείας, καθώς αναμένονται σημαντικές αποδόσεις από τις επενδύσεις που υλοποιήθηκαν εντός του 2024, αλλά και στις αρχές του 2025, οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε αύξηση των εσόδων και της λειτουργικής κερδοφορίας (Adjusted EBITDA) άνω του 50% σε σχέση με το 2024 .
Επιπλέον, η Διοίκηση της PREMIA έθεσε ως στόχο αναφορικά με την αξία των επενδύσεων το €1 δισ. μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Παράλληλα, δρομολογείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €40 εκατ. με σκοπό την χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος και ιδανικά και την ενίσχυση διασποράς της μετοχής.
Διαβάστε επίσης
ΗΡΩΝ: Συμβάσεις Αγοράς Αιολικής Ενέργειας διάρκειας 7 ετών με την Alterric
ΑΒΑΞ: Στηρίζει τη νέα ανασκαφή στην Κέρο – Μια επένδυση στο παρελθόν που διαμορφώνει το μέλλον
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τσιάρας: Διασφάλιση ανθεκτικότητας και στήριξη των αγροτών για βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο
- Δήμος Αθηναίων: Πλήθος κόσμου γιόρτασε την Καθαρά Δευτέρα με παραδοσιακό γλέντι στον Λόφο του Φιλοπάππου
- Ηλεία: Γκετοποίηση καταγγέλλουν κάτοικοι της Γαστούνης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό περιπτερά και του γιου του από 20 Ρομά
- Μερτς: Η Ρωσία δεν κερδίζει τον πόλεμο – Τα γεγονότα λένε κάτι διαφορετικό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.