ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ζελένσκι: Αναμένεται να προωθήσει ανακωχή στις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις – Προς υπογραφήν νέα συμφωνία για drones
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε σήμερα στη Ρώμη για να παραστεί στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ουκρανίας.
«Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η πρώτη κυρία Ολένα Ζελένσκα (…) θα παρευρεθούν στην τελετή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου, ο Σέρχιι Νικιφόροφ.
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής, το ο Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι δεν είναι σίγουρος ότι «θα έχει τον χρόνο» προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου.
Στην κηδεία του ποντίφικα θα παρευρεθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και άλλοι ηγέτες.
Είναι πιθανό οι πρόεδροι της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθούν στη Ρώμη, δήλωσε στο AFP υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στη γειτονική της χώρα πριν από πάνω από τρία χρόνια, βρίσκονται «πολύ κοντά σε συμφωνία».
Χθες δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία δεν έχει υπογράψει ακόμη τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες και ελπίζει ότι η συμφωνία θα υπογραφεί αμέσως.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε χθες ότι θεωρεί πως η Κριμαία ανήκει στην Ουκρανία παρά την προσάρτησή της από τη Ρωσία το 2014, υπογραμμίζοντας πως η θέση του Κιέβου σε αυτό το θέμα παραμένει «ίδια» παρά τις αμερικανικές πιέσεις.
Διαβάστε επίσης:
Όλο το σχέδιο Δένδια για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Τι αλλάζει με τους εφέδρους – Αποκλειστικό
Πάπας Φραγκίσκος: Σήμερα στις 11 το πρωί η κηδεία του – Στη Ρώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Live)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν – «Θα καταλήξουμε σε συμφωνία»
- Σκέρτσος: Τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γερμανία πριμοδοτούν τα πολιτικά άκρα στα δεξιά και προβληματίζουν για το μέλλον της Ευρώπης
- Δημοσκόπηση MRB: Το 59,6% πιστεύει ότι έπρεπε να ακολουθηθεί πιο ευέλικτη πολιτική στον πόλεμο της Ουκρανίας
- Σαββίδης: «Ναι» στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών – Στόχος περισσότερα έσοδα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.