ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για τις 6 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η εκλογή του Φρίντριχ Μερτς από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ως νέου καγκελάριου, μεταδίδει η Tagesspiegel, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μελλοντικοί κυβερνητικοί εταίροι, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), έχουν ήδη συμφωνήσει στην ημερομηνία και βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική προετοιμασία.
Επιπλέον, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δέχθηκε νωρίτερα σήμερα τον κ. Μερτς και τους δύο προέδρους του SPD Λαρς Κλινγκμπάιλ και Ζάσκια Έσκεν, προκειμένου να τον ενημερώσουν και τυπικά για την μεταξύ τους συμφωνία.
Πριν από την εκλογή του καγκελάριου ωστόσο θα πρέπει τα μέλη του SPD να ψηφίσουν προκειμένου να εγκρίνουν την συμμετοχή του κόμματός τους στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον αρχηγό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς.
Διαβάστε επίσης
Δολάριο: Οι traders απομακρύνονται από το «ασφαλές καταφύγιο»
Guardian: Ποιες εταιρείες υπέκυψαν στον «εκβιασμό» Τραμπ και ταξιδεύουν για Αμερική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Φιντάν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- Πλεύρης: Η Κύπρος είναι έδαφος που πρέπει να στηρίξουμε και να προστατευθεί – Εμείς είμαστε με τη Δύση
- Ο πόλεμος «στραγγαλίζει» τις αεροπορικές: Οι εμπόλεμες ζώνες και το ράλι στα καύσιμα φέρνει βουτιά στο ταμπλό
- ΥΠΕΝ: Έκτακτη σύσκεψη με ΡΑΑΕΥ, Motor Oil και ΕΛΠΕ – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.