ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναρτήθηκαν σύμφωνα με την ΑΑΔΕ τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2025 για επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες.
Η πρώτη δόση καταβάλλεται τέλος Μαρτίου, ενώ η τελευταία τέλος Φεβρουαρίου του 2026. Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τον φόρο εισοδήματος, δεν προβλέπεται έκπτωση για εφάπαξ καταβολή.
Μια ακόμη αλλαγή είναι και η αύξηση σε 20% από 10 πέρυσι της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν ασφαλίσει το ακίνητό τους αξίας έως 500.000 ευρώ για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα για ολόκληρο το 2024, ενώ για ασφάλιση ακινήτων μεγαλύτερης αξίας ισχύει η έκπτωση 10%.
Παράλληλα, για μικρότερες περιόδους ασφάλισης του ακινήτου ισχύει αναλογική έκπτωση.
Αναλυτικά:
-Για 9μηνη κάλυψη: Έκπτωση 7,5%
-Για 3μηνη: Έκπτωση 2,5%
-Μειωμένο ή μηδενικό ΕΝΦΙΑ καταβάλουν οι φορολογούμενοι ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Συνολικά στα Δημόσια ταμεία, εκτιμάται ότι θα εισρεύσουν φέτος απο τον ΕΝΦΙΑ 2,43 δισ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μακρον: Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό συνέλαβε το τάνκερ Deyna, μέλος του ρωσικού σκιώδους στόλου
- Πιερρακάκης: Βασική μας προτεραιότητα οι πολίτες και η οικονομία – Θα αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες για το ενεργειακό κόστος
- ΑΣΕΠ 2Κ/2026: Υποβλήθηκαν 24.408 αιτήσεις για τις 1.696 θέσεις στο ΕΣΥ – Οι πιθανότητες επιτυχίας
- Politico για Σύνοδο Κορυφής: «Ανήμποροι» οι ευρωπαίοι ηγέτες απέναντι στους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.