ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας που συναντήθηκαν την Τετάρτη στο Παρίσι για να συζητήσουν την ασφάλεια της Ουκρανίας προχωρούν αυτή τη στιγμή σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους.
Οι δηλώσεις των υπουργών:
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνού, ο οποίος προήδρευσε των συνομιλιών, ανέφερε ότι «οι πραγματικές εγγυήσεις ασφάλειας εδώ θα είναι η βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε στον ουκρανικό στρατό».
Ο Λεκορνού δήλωσε ότι περίπου 15 χώρες επιθυμούν να δώσουν κάποιου είδους εγγυήσεις ασφαλείας.
«Είναι πολύπλοκο… πρέπει να σκεφτούμε θέματα ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα, πυρηνικά εργοστάσια στην Ουκρανία… και θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τον καταμερισμό αυτών των ευθυνών» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας.
Οι αρχηγοί των επιτελείων άμυνας θα συναντηθούν ξανά σε 15 ημέρες, πρόσθεσε ο Λεκορνού, λέγοντας: «Γιατί 15 ημέρες; Διότι αν η Ρωσία έχει αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός, προφανώς θα θελήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τις 30 ημέρες για να καταλήξουμε στη δομή του πλαισίου ασφαλείας».
Διαβάστε επίσης:
Τραμπ: Θέλει να χαρακτηρίσει τις επιθέσεις στην Tesla «εγχώρια τρομοκρατία»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η ομάδα της Λιόν περνά στον έλεγχο της Michele Kang – Απέκτησε το 88% έναντι 30 εκατ. δολαρίων
- Πεζεσκιάν: Οι βαλλιστικοί πύραυλοι του Ιράν δεν είναι μέρος της διαπραγμάτευσης
- Μάρκο Ρούμπιο: Δεν θα επιτραπεί στο Ιράν να χρεώσει διόδια στα Στενά του Ορμούζ
- Σε χαμηλά έτους το ευρώ καθώς η ρητορική της Λαγκάρντ αποκλίνει από εκείνη της FED
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.