ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συναντηθούν με το Ιράν – Ποια τα ζητήματα που πρέπει να τεθούν στο τραπέζι
Οι ΗΠΑ, βασικός διπλωματικός και στρατιωτικός σύμμαχος του Ισραήλ, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι ενέκριναν την πώληση πυρομαχικών, εκσκαφέων και άλλου εξοπλισμού συνολικής αξίας 3 δισεκ. δολαρίων στη συμμαχική τους χώρα.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο ενέκρινε την πώληση στο Ισραήλ βομβών, κεφαλών και κιτ καθοδήγησης αξίας άνω των 2,5 δισεκ. δολαρίων και εκσκαφέων και άλλου εξοπλισμού αξίας σχεδόν 300 εκατ. δολαρίων, επεσήμανε η αρμόδια υπηρεσία DSCA.
Η πώληση αυτή «θα βελτιώσει την ικανότητα του Ισραήλ να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και τις μελλοντικές απειλές, θα ενισχύσει την άμυνα στο έδαφός του και θα χρησιμεύσει ως αποτρεπτικό μέσο».
Το Ισραήλ χρησιμοποίησε αμερικανικά όπλα στον πόλεμό του εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Στις αρχές Φεβρουαρίου η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχε εγκρίνει την πώληση στο Ισραήλ βομβών, πυρομαχικών και πυραύλων συνολικής αξίας 7,4 δισεκ. δολαρίων.
Ένα πρώτο φορτίο αμερικανικών βαρέων όπλων παραδόθηκε λίγες ημέρες αργότερα, είχε ανακοινώσει το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, κάνοντας λόγο για «σημαντικό πλεονέκτημα για τον στρατό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- MSCI Greece Standard: Καμία νέα εισαγωγή – Στις 8 οι μετοχές του δείκτη
- Αλίκη Μαρτίνου: Η τέχνη ιστορικά συνδέεται με τη φιλανθρωπία
- Η μεθανόλη στη ναυτιλία: Aπό το FuelEU και το EU ETS στη στρατηγική τοποθέτηση κεφαλαίου
- Το ράλι της 3E, το νέο deal Εξάρχου και Aktor, το big short στην Bylot και ο Τράμπ, το beef Βαρδινογιάννη – Γκάλι, τι αγοράζει ο Προκοπίου, το χωριό του Πιερρ και ο λαμπερός γάμος Δασκαλάκη – Χασιώτη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.