Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ανακοινώνει την πώληση δραστηριοτήτων τσιμέντου στην Ανατολική Τουρκία σύμφωνα με τη στρατηγική του
Η Titan Cement International SA (Euronext Βρυξέλλες, ATHEX και Euronext Παρίσι, TITC) ανακοινώνει ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την πώληση του 75% της εταιρίας παραγωγής τσιμέντου Adocim Cimento Beton Sanayi ve Ticaret A.S στην Ανατολική Τουρκία, με το 50% να μεταβιβάζεται στην εταιρία Mugla Cimento Sanayi ve Ticaret A.S. και το 25% στην εταιρία Yurt Cimento Sanayi ve Ticaret A.S.
Μετά την εν λόγω συναλλαγή, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ θα λάβει συνολικά σε μετρητά 87,5 εκατ. δολάρια Αμερικής.
Αυτή η πώληση εντάσσεται στους μακροπρόθεσμους στόχους ανάπτυξης του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στην Τουρκία. Η συναλλαγή υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2025.
Η πώληση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του και την αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών. Ο Όμιλος θα συνεχίσει τη λειτουργεία της μονάδας άλεσης- παραγωγής τσιμέντου και το ορυχείο ποζολάνης στη Δυτική Τουρκία.
Η πώληση περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο τσιμέντου, έναν σταθμό διανομής τσιμέντου και τις σχετικές υποδομές.
Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές τις δραστηριότητες θα ενταχθούν στις νέες εταιρίες στο πλαίσιο της συμφωνίας, διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχεια για τους πελάτες και τους συμμετόχους.
Διαβάστε επίσης
Χατζημανώλη: Προτεραιότητά μας η αύξηση του Κυπριακού Νηολογίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Στους ρυθμούς του Τραμπ η αγορά, επέστρεψε σε κέρδη μετά τη διάψευση του για τον Πάουελ
- Πετρέλαιο: Νέα υποχώρηση καθώς η αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ αποδυναμώνει το θετικό κλίμα
- Λάχι Λακωνίας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην περιοχή
- Αλέξανδρος Βαρβέρης: Διευκρινήσεις για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από 1.983 συνταξιούχους της Εθνικής τράπεζας
