ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Τάκης Οικονομόπουλος, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών.
Ο βετεράνος του ΠΑΟ, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα που έπαιξε στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971, νοσηλευόταν εδώ και ημέρες στον Ερυθρό Σταυρό με εγκεφαλικό.
Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο το μεσημέρι του Σαββάτου (1/2) και νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Ο Τάκης Οικονομόπουλος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες διαχρονικά καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021.
Είχε την προσωνυμία «Πουλί», λόγω των εντυπωσιακών του εκτινάξεων.
Από το 1963 αγωνιζόταν στον Παναθηναϊκό, όπου επί 13 συνεχή έτη υπήρξε ο βασικός του τερματοφύλακας. Το 1965 έκανε ένα μεγάλο ρεκόρ, διατηρώντας την εστία του ανέπαφη για 1.088 αγωνιστικά λεπτά, από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι και τις 27 Μαΐου.
Με την Εθνική αγωνίστηκε συνολικά 25 φορές, από το 1965 έως το 1974.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από το WhatsApp στο ChatGPT: Πότε οι ιδιωτικές συνομιλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας στο δικαστήριο
- Σάντρα Ορτέγκα: Ποια είναι η «αόρατη» κληρονόμος της αυτοκρατορίας Zara – Γιατί επέλεξε να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
- ΔΥΠΑ: 400 εκατ. ευρώ για 38.034 ανέργους – Τα πέντε προγράμματα που ανοίγουν έως το τέλος του 2026
- Ναύλα-φωτιά έως 1,5 εκατ. δολ. την ημέρα στα τάνκερ – «Χρυσές» συμφωνίες Αγγελικούση, Διαμαντίδη, Χατζηγιάννη, Εμπειρίκου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.