ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης και των γύρω νησιών καθώς καταγράφονται δεκάδες μικροσεισμοί.
Ο πιο πρόσφατος σεισμός έγινε στις 15:29 και είχε μέγεθος 4,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Η δόνηση σημειώθηκε 35,2 ανατολικά- βορειοανατολικά της Θήρας, με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 2 χλμ.
Νωρίτερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι στις 14:51, καταγράφηκε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και με επίκεντρο 22 χλμ ΒΑ της Θήρας και εστιακό βάθος στα 5 χλμ.
H μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή είναι έντονη, με τις ασθενείς δονήσεις να κυμαίνονται μεταξύ 2-3 Ρίχτερ.
Διαβάστε επίσης:
Βέλγιο: Νέα πεντακομματική κυβέρνηση 8 μήνες μετά τις εκλογές – Ο αμφιλεγόμενος νέος πρωθυπουργός
Σωκράτης Φάμελλος: Η χώρα χρειάζεται σχέδιο ανάπτυξης το οποίο δεν έχει ο κ. Μητσοτάκης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fed: Προειδοποίηση Goolsbee για τα επιτόκια και την «έκρηξη» παραγωγικότητας από την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Αμπελόκηποι: Ποινή φυλάκισης 18 μηνών στη 72χρονη για το παράνομο «γηροκομείο» σε διαμέρισμα
- «Νοιάζομαι. Εξετάζομαι.»: Και ο Μάιος γίνεται μήνας δράσης ενάντια στον Καρκίνο του Δέρματος
- Ευρωαγορές: Ράλι μετά τα σενάρια εκεχειρίας στο Ιράν – Άνοδος 2,12% για τον DAX
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.