ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι δηλώσεις Μίτσκοσκι αποτελούν πρόκληση για την Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
Απάντηση στις χθεσινές προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δίνει με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:
«Σε δηλώσεις του στο New Jersey των ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας επέλεξε να μιλήσει για ‘άλυτο’ και ‘υπαρκτό’ Μακεδονικό ζήτημα.
Το γεγονός αυτό αποτελεί πρόκληση για την Ελλάδα, επιχειρώντας να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ζήτημα που έχει επιλυθεί, ως γνωστόν, οριστικά και αμετάκλητα.
Η Ελλάδα υπενθυμίζει ότι η περαιτέρω πρόοδος στις διμερείς της σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και η ομαλή συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της γείτονος προϋποθέτουν τον πλήρη σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών και βεβαίως την αποχή από αλυτρωτικές διακηρύξεις και αξιώσεις εις βάρος γειτονικών χωρών».
Διαβάστε επίσης:
Ευρωπαϊκές τράπεζες: «Βροχή» 123 δισ. ευρώ σε μερίσματα και επαναγορές μετοχών
Ντόναλντ Τραμπ: Η πρώτη συνέντευξη στο οβάλ γραφείο – Τι είπε για Μπάιντεν, TikTok και πολέμους
Ο χρόνος του ανασχηματισμού και η στρατηγική με το ΠΑΣΟΚ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κικίλιας: «Η αποτύπωση των συμφωνιών Ελλάδας – ΗΠΑ θα είναι η μείωση του κόστους ζωής των Ελλήνων»
- Γκίκας από ΚΕΔΕ: Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν καταβληθεί περίπου 26 εκατ. ευρώ για Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιβατών και Επιχειρήσεων
- Χρυσοχοΐδης: Σήμερα άρχισε η εφαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης σε οικισμούς Ρομά
- Πόλος επενδυτικού ενδιαφέροντος των ελληνικών τραπεζών η Κύπρος – Οι λόγοι έλξης Eurobank, Alpha Bank και ΕΤΕ