Μετά από τα απόνερα των δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, για επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης μιλώντας στο «Έθνος», αναφέρθηκε στο σχέδιο, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για πρόσληψη 20.000 εκπαιδευτικών, έως το 2018.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά “Η αποχώρηση 30.000 δασκάλων και καθηγητών τα τελευταία χρόνια, χωρίς να αντικατασταθούν, έχει αυξήσει κατά πολύ τον μέσο όριο ηλικίας των διδασκόντων”, για τον λόγο αυτό το υπουργείο προχωρά στη δημιουργία ενός «οδικού χάρτη» για να αντιμετωπιστούν τα κενά και το πρόβλημα του γερασμένου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Την πραγματικότητα, που επικρατεί στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση, κατέγραψε και στην έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2015. Με τον Οργανισμό αυτό, όπως σημειώνει ο κ. Φίλης, «θα έχουμε διαβουλεύσεις προκειμένου από το σχολείο της κρίσης να περάσουμε στο σχολείο της ανάπτυξης και της συμμετοχής».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: «Στα Στενά του Ορμούζ πρέπει να επιστρέψουμε στο προηγούμενο status quo»
- Τουρκία: Εντάσσεται στις ελίτ στρατιωτικές δυνάμεις με προγραμματισμένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου
- Η Allwyn υποδέχεται χιλιάδες λάτρεις της γαστρονομίας στο Athens Street Food Festival – Διαγωνισμός* για δωρεάν προσκλήσεις στο allwyn.gr
- Ντόρα Μπακογιάννη για Σία Κοσιώνη: Είναι self-made woman και σοβαρός επαγγελματίας (video)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.