ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μία θέση μεταξύ των 500 κορυφαίων επιχειρήσεων του κόσμου που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης εξασφάλισε η Eurobank, μέσω της συμμετοχής της στη διεθνή λίστα “World’ s Best Companies in Sustainable Growth 2025” του περιοδικού TIME.
Η Τράπεζα κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των τριών, συνολικά, ελληνικών επιχειρήσεων που συμπεριλήφθηκαν στη συγκεκριμένη λίστα, επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση, αλλά και τη δέσμευσή της στη διαρκή υιοθέτηση των βέλτιστων βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών.
Η λίστα World’s Best Companies in Sustainable Growth 2025 που επιμελήθηκε το TIME, σε συνεργασία με τη Statista, τη διεθνούς εμβέλειας πλατφόρμα συλλογής δεδομένων, βασίστηκε σε μία νέα μεθοδολογία. Βάσει αυτής μπόρεσαν να εντοπιστούν και να αναδειχθούν οι επιχειρήσεις εκείνες, από όλο τον κόσμο, που επιδεικνύουν, ταυτόχρονα, εξαιρετικές οικονομικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις.
Η αξιολόγηση προέκυψε μέσα από σειρά κριτηρίων λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία αύξησης εσόδων, δείκτες χρηματοοικονομικής σταθερότητας, καθώς και δεδομένα περιβαλλοντικής επίδρασης.
Η ένταξη της Eurobank στις 500 επιχειρήσεις του κόσμου με τις κορυφαίες επιδόσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη, αποτελεί σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής της Eurobank για την υιοθέτηση και προώθηση βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών και ενισχύει τη θέση της Τράπεζας ως πρωτοπόρου στην υπεύθυνη τραπεζική αναδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη πρόοδό της στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης.
Η Τράπεζα, άλλωστε, διακρίνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια σε διεθνούς κύρους αξιολογήσεις Βιωσιμότητας εξ’ αιτίας της συνεχούς βελτίωσης των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διοικητικών επιδόσεών της αλλά και της αναβάθμισης των σχετικών γνωστοποιήσεων της.
Διαβάστε επίσης:
Ισπανία (Σάντσεθ): Αποκλεισμός των αγοραστών σπιτιών από χώρες εκτός ΕΕ, η λύση στη στεγαστική κρίση
Βιομηχανία: Πτώση 5% στον Δείκτη Κύκλου Εργασιών το Νοέμβριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη