ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η HP τοποθέτησε ένα ποσό στο ταμείο ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, ακολουθώντας τα βήματα των Meta, Microsoft, Google, Amazon.com, OpenAI και άλλων τεχνολογικών κολοσσών που χρηματοδοτούν τις εκδηλώσεις που θα συνοδευόσουν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.
Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε την είδηση χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το ποσό της δωρεάς.
Υπενθυμίζεται ότι το Τραμπ έχει ορκιστεί να επιβάλει πολύ υψηλούς δασμούς τουλάχιστον 10% στις παγκόσμιες εισαγωγές από συμμάχους, όπως η ΕΕ, αλλά και 60% σε κινεζικά προϊόντα.
Επιπλέον έχει αναφέρει πως οι δασμοί σε Καναδά και Μεξικό, τις γειτονικές χώρες των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να ανέλθουν ακόμη και στο 25%.
Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος είχε μια δύσκολη σχέση με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όλα αυτά τα χρόνια και δεν απέφυγε να επικρίνει τον κλάδο μετά τις εκλογές.
Στα τέλη του 2024 έδωσε σήμα ότι δεν θα απέκλειε την επιβολή αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, η οποία θα έπληττε ιδιαίτερα την Google.
“Η Big Tech είναι αχαλίνωτη εδώ και χρόνια, καταπνίγοντας τον ανταγωνισμό στον πιο καινοτόμο τομέα μας και, όπως όλοι γνωρίζουμε, χρησιμοποιεί την δύναμή της στην αγορά για να καταπατήσει τα δικαιώματα τόσων πολλών Αμερικανών, καθώς και αυτά της Little Tech!”, είχε γράψει ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social τον Δεκέμβριο.
Στις αρχές το 2025, η Google δήλωσε ότι δωρίζει 1 εκατ. δολάρια στο ταμείο του Τραμπ ενώ η Meta προσέφερε το ίδιο ποσό τον Δεκέμβριο.
Παρόμοιες δωρεές έκαναν και οι άλλες εταιρείες.
Ο Τραμπ, που αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, έχει αποκαλέσει τους δασμούς «το σπουδαιότερο πράγμα που εφευρέθηκε ποτέ!».
Τα σχέδιά του, αν υλοποιηθούν, θα αποτελούσαν τροχοπέδη για εταιρείες όπως η HP, που προμηθεύονται εξαρτήματα και παράγουν προϊόντα για όλο τον πλανήτη.
«Είμαστε πραγματικά πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τη νέα προεδρία για να καταλήξουμε στην καλύτερη λύση τόσο για τους πελάτες μας όσο και για τους μετόχους μας», δήλωσε τον Νοέμβριο ο Διευθύνων Σύμβουλος της HP, Ενρίκε Λόρες, σε μια ερώτηση οικονομολόγου για τον πιθανό αντίκτυπο στις τιμές.
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Google και Microsoft δωρίζουν από 1 εκατ. δολάρια στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ
Γιατί Google, Amazon, Microsoft και Meta στρέφονται στην πυρηνική ενέργεια
TikTok: Στην κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου το μέλλον της πλατφόρμας στις ΗΠΑ – Ξεκινά η «μάχη»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Πάτησε τα 4,1 δισ. ευρώ η Cener, πάνω από 150 εκατ. ευρώ συναλλαγές σε 20’ στις δημοπρασίες και profit taking
- H Celestyal ανακοινώνει δύο καινούργιες κρουαζιέρες επανατοποθέτησης
- Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Κροατίας
- Αμπράμοβιτς: Διαψεύδει τη σύνδεσή του με τις έρευνες στη Deutsche Bank – «Δεν είναι ύποπτος» λέει εκπρόσωπός του
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.