ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζει την προσπάθειά του να «κατακτήσει» τα επίπεδα των 850 μονάδων το χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), έχοντας ως κινητήρια δύναμη την υπεραπόδοση που καταγράφουν αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,26% στις 847 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28 εκατ. ευρώ.
Οι προσδοκίες για άμεση έξοδο στις αγορές ακόμη και στα μέσα της άλλης εβδομάδας, πολλαπλασιάζονται συνεχώς, με την αγορά να κινείται σκοπίμως προς κάποιες επιλεκτικές θέσεις τίτλων που πιστεύει ότι θα επωφεληθούν από το παραπάνω σενάριο.
Η Moody’s τόνισε μάλιστα πως ενδέχεται μια νέα αναβάθμιση, εάν εμφανιστούν στοιχεία-καταλύτες πως η οικονομία βρίσκεται σε βιώσιμο και ισχυρό δρόμο ανάπτυξης που θα συνοδεύεται από την εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων. Συγχρόνως, επισημαίνει τα θετικά στοιχεία που θα αποφέρει η συμφωνία της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές για την ελάφρυνση του χρέους.
Στο ταμπλό τώρα
H Πειραιώς σημειώνει ράλι της τάξεως του 7%, με την Αττική να ακολουθεί με κέρδη 3,20%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική, Grivalia και Ελλάκτωρ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΕΕ, ΟΛΠ, Alpha Bank, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχαλκο, Jumbo και Τιτάν.
Στον αντίποδα, η Μυτιληναίος υποχωρεί κατά 1,31%, κατά την πρώτη ημέρα εισαγωγής των νέων μετοχών του, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΕΧΑΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Folli Follie και Eurobank.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιφυλάξεις Στουρνάρα για τα σχέδια της κυβέρνησης: «Πολύ νωρίς για έξοδο στις αγορές»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤτΕ: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού για τις τράπεζες
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι τραπεζίτες το αποφάσισαν: Πόσα νέα δάνεια θα δώσουν έως το 2019
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η μίρλα του… Κολωνακίου, τα δύο «όχι» του Κ.Μ., η ομιλία και το Κογκρέσο, ο Χαφτάρ στην Αθήνα και μια πρόταση γάμου… αέρος
- Οι κορυφαίες γκαλερί της Αθήνας: 12 σταθμοί στην εικαστική σκηνή της Ελλάδας
- Buy, Hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΑΔΜΗΕ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Intracom, Quest, ΜΟΗ, ΠΛΑΘ, Φουρλής, Nike και Nvidia
- Ο Trump, οι δασμοί, οι μετοχές της Lululemon, και το παιχνίδι της Posh Spice – Το χρηματιστήριο, τα έσοδα, και η στρατηγική κάνουν πασαρέλα
